Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA OMLADINSKOG POZORIŠTA „DADOV“

Posle nešto više od godinu dana završena je rekonstrukcija zgrade Omladinskog pozorišta Dadova. Radovi na rekonstrukciji počeli su u decembru 2023. godine a zvanično otvaranje zgrade desiće se 15. marta kada će biti premijerno izvedena predstava „Izbiračica“ i otvorena izložba fotografija „Dadov: nekad i sad/ Rekonstrukcija 2022/23“ .

Povodom završetka radova u nedelju, 26. februara zgradu su obišli predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Aleklsandar Šapić i gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić.

Premijerka Brnabić istakla je da je rekonstrukcija Dadova važan projekat za kulturu i mlade i da će država nastaviti da podržava slične projekte.

Gradonačelnik Šapić rekao je da je Dadov jedinstveni rasadnik budućih glumaca i da je kao takav zaslužio da mu se desi ovakva rekonstrukcija. U rekonstrukciju zgrade Grad Beograd je uložio 222 miliona dinara a pozorište je osim temeljne obnove dobilo dodatnih 400 kvadrata prostora. V. D. direktora Dadova Vladimir Mijović je istakao da se na ovu rekonstrukciju čekalo više od 50 godina i da je zgradi bila neophodna obnova a najavio je bogat program svečanog otvaranja zgrade 15. marta.

Inače, u dograđenom delu zgrade nalaze se nove prostorije za glumce, fundus, radionica, rekvizitarnica, jedna manja sala koja je planirana za glumačke probe. Rekonstrukcijom je novi izgled dobila scena i gledalište, ulazni hol , garderoba, biletarnica, postojeća Mala sala, kancelarije a urađena je temeljna energetska sanacija zgrade sa adekvatnom termoizolacijom. Takođe, rekonstruisana je i kanalizaciona mreža, elektro i telekomunikacione instalacije a posebno značajna stvar za pozorište je to što je dobilo najmoderniju audio i svetlosnu opremu.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE