Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

DADOV – ŠKOLA GLUME I GOVORA: TAMO GDE SNOVI POČINJU!

DAJE SE NA ZNANJE :
OMLADINSKO POZORIŠTE „DADOV“ RASPISUJE AUDICIJU
ZA NOVE POLAZNIKE ŠKOLE GLUME I GOVORA ZA
JESENJI SEMESTAR 2024. GODINE.

Datum i vreme Audicije:
Subota/nedelja 31. avgust i 1. septembar. Termini od 11 do 16 časova. 
Mesto: Omladinsko pozorište DADOV, Desanke Maksimović 6A.
Audicija je besplatna za sve zainteresovane devojčice i dečake od 7 do 19 godina!

Za audiciju je potrebno pripemiti:
Recitaciju, imitaciju i monolog (po sopstvenom izboru)

Prijava za audiciju ovde. U prijavi, pošto se izabere željeni datum (31. avgust ili 1. septembar) i tačno vreme Audicije, obavezno je navesti godinu rođenja kandidata, e mail adresu i kontakt telefon (mobilni).

O Školi glume i govora DADOV:
Sa tradicijom od 65 godina u organizaciji edukativnih glumačkih programa, Omladinsko pozorište DADOV i u jesenjem semestru 2023. nastavlja sa programom svoje Škole glume i govora. Škola glume i govora DADOV je jedna od najstarijih škola ovog tipa u Beogradu a pored negovanja i razvijanja talenta za glumu njeni programi unapređuju pravilan i prirodan govor, talenat za ples i igru, jačaju samopuzdanje i oslobađaju od stida i, što je možda i najbitnije, osvešćuju lične kvalitete i specifičnosti svakog pojedinca.
Talenat za glumu, kao i svaki drugi, nije jedina komponenta koja određuje uspeh, potrebno je i njegovo negovanje kroz edukaciju, a Škola glume i govora Dadov nudi polaznicima rad sa svojim dugogodišnjim timom predavača, priznatim i posvećenim pedagozima: Kokanom Mladenovićem, Srđanom J. Karanovićem, Darijanom Mihajlovićem, dr Radovanom Kneževićem, profesorima na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Đorđem Markovićem, saradnikom u nastavi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, glumicom Milicom Janketić, docentom na predmetu gluma Akademije umetnosti, koreografom Milanom Gromilićem, profesionalnim igračem Pozorišta na Terazijama, a scenskoj akrobatici polaznike podučavaju prof. dr Aleksandar Tasković i Vladimir Barać.

Škola glume i govora DADOV-a je i mesto gde će mladi tokom procesa edukacije bolje upoznati sebe otkrivajući i razvijajući svoje potencijale koji će im omogućiti da, nezavisno da li je to gluma, pronađu svoje pravo mesto u životu.

Na kraju četvoromesečnog kursa odražava se Javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje i veštine.

DADOV – DOBRO DOŠLI U SVET GLUME!

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona 011/ 3234886.

Škola glume i govora

Brojna poznata glumačka imena i jugoslovenskog i srpskog glumišta svoje prve korake napravili su na sceni Dadova zahvaljujući čemu je Dadov često nazivan i „rasadnikom talenata“. Svi oni prethodno su prolazili različite formate edukativnih glumačkih programa koji se u Dadovu organizuju od samog početka postojanja pozorišta. Kruna edukativnog glumačkog programa bila je osnivanje Škole glume i govora (2000. g) koja, sad već, sa višedecenijskom tradicijom predstavlja jednu od najstarijih škola ovog tipa u Beogradu. Edukativni programi primenjivani u Dadovu bili su, od samog ustrojstva, razvojni i menjali su se u skladu sa zahtevima vremena i moderne pedagogije. Današnji programi su prilagođeni za rad sa osnovcima i starijim tinejdžerima, do 18 godina, a pored negovanja i razvijanja talenta za glumu, razvijaju samopuzdanje, oslobađanje od stida, razvijaju pravilan i prirodan govor, talenat za ples i igru, i možda najbitnije, osvešćuju lične kvalitete i specifičnosti svakog polaznika. Škola glume i govora je i mesto druženja sa vršnjacima istih inetersovanja , mesto prvih simpatija, i uopšte, mesto za upoznavanje sebe i sveta oko sebe. Edukacija polaznika vrši se kroz više nivoa obrazovanja (osnovni nivo, master klas 1 i master klas 2) čiji su programi brižljivo osmišljeni i prilagođeni uzrastu polaznika. Nastava za svaki nivo odvija se u okviru 16 termina a na kraju programa organizuju se javni časovi na kojima se prezentiraju usvojena znanja i veštine.

Upis u Školu glme i govora Dadova vrši se dva puta godišnje, u januaru i septembru kada se organizuje Audicija za prijem novih članova. Za Audiciju je potrebno pripremiti : recitaciju, monolog i imitaciju (po sopstvenom izboru) a prijavljivanje kandidata vrši se putem sajta www.dadov.rs.

Škola glume i govora Dadov, oduvek je bila prepoznata i po predavačkom timu kojeg su od samih početaka činili eminentni i iskusni edukatori, danas su to ugledni profesori sa Katedre za glumu FDU u Beogradu ili srodnih Fakulteta iz Beograda.

 

Naši predavači

Kokan Mladenović

Rođen u Nišu, Srbija, 1970. godine.

Završio srednju glumačku školu u Nišu u klasi Mime Vuković-Kurić. Diplomirao na Katedri za pozorišnu i radio režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi Miroslava Belovića i Nikole Jevtića.

Vanredni je profesor na predmetu pozorišna režija, na FDU Beograd.
Sa uspehom je režirao veliki broj predstava u pozorištima Srbije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Bio je umetnički direktor pozorišta «Dadov» , stalni reditelj i umetnički direktor Narodnog pozorišta u Somboru, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu i upravnik pozorišta Atelje 212 u Beogradu.

Za svoj rad, dobio je nagradu « Bojan Stupica», kao i mnoge druge značajne nagrade, među kojima su: pet Sterijinih nagrada, nagrada „Bora Mihajlović“, nagrada Ardalion festivala u Užicu, grand prix za režiju na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Budimpešti, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini, četiri nagrade Joakim Vujić, četiri nagrade na Vojvođanskim susretima pozorišta, pet nagrada na Festivalu klasike u Vršcu, nagrada na Susretima pozorišta u Brčkom, dve nagrade na Festivalu pozorišnih praizvedbi u Paraćinu, tri nagrade na Festivalu praizvedbi u Aleksincu, nagrada za režiju Mostarska liska, nagrada za režiju festivala u Kotoru , zlatna plaketa „Mokranjčevih dana“ u Negotinu i zlatna plaketa „Dana Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, kao i mnogih drugih esnafska priznanja i godišnje nagrada pozorišta u kojima je režirao.

Darijan Mihajlović

Rođen je 1972. u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Stipendista je Fonda „Madlena Janković“ u oblasti dramskih umetnosti. Bio je umetnički direktor Pozorišta „Dadov“ od 1994. do 2000. gde je vodio studio glume. Jedan je od osnivača, reditelj i producent pozorišne trupe „Torpedo“, koja je obišla skoro sve evropske zemlje i neke od najznačajnijih evropskih festivala.

Redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za pozorišnu režiju. Bio je predsednik Upravnog odbora Sindikata dramskih umetnika Srbije od 1999. do 2002. Nosilac je projekta i koordinator radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu.

Dobitnik je većeg broja nagrada:

Nagrada „Joakim Vujić“ za najbolju režiju 1998. za predstavu „Koplje“ Užičkog pozorišta,
„Zlatni ćuran“ za najbolju režiju predstave „Laki komad“ Kruševačkog pozorišta (Jagodina, 2001),
„Zlatna plaketa Grada Beograda“, nagrada za najbolju režiju i za najbolji kratki igrani film na Festivalu kratkog, dokumentarnog i animiranog filma,
Specijalna nagrada žirija i „Zlatna pomorandža“ na Festivalu kratkog i dokumentarnog filma u Antaliji,
Godišnja nagrada za najbolju predstavu u celini Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, za Verdijevu operu „Magbet“, 2002.
Režirao je više pozorišnih predstava. Autor je dva objavljena dramska teksta. Režirao je više TV spotova i emisija.

Srđan J. Karanović rođen je 9.11.1977. godine u Beogradu. Završio je Petu beogradsku gimnaziju. Od 1994. do 1998. bio je član Dadova i igrao u svim predstavama nastalim u tom periodu. Studirao je glumu i diplomirao 2002. godine u klasi red. prof. dr Vladimira Jevtovića čiji je saradnik u nastavi na predmetu Gluma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio od 2003. do 2013. godine , prvo u zvanju asistenta a zatim i docenta. U februaru 2017. godine izabran je u zvanje vanrednog profesora. Doktorske-umetničke studije završio je u martu 2015. godine odbranivši projekat „Ne oklevaj! Improvizuj!“ koji je doživeo već više od 30 izvođenja i deo je redovnog reperoara UK Vuk Karadžić.

Dobitnik je nagrade „Dr Branivoj Đorđević“, koja se dodeljuje najboljem studentu dikcije. Dobitnik je Srebrne medalje Univerziteta umetnosti za uspešan i predan umetnički i stručni rad na FDU, „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Specijalnog priznanja za unapređenje pedagoških metoda u umetničkom obrazovanju i razvoju u oblasti glume ( za doktorski umetnički projekat „Ne oklevaj! Improvizuj!“) .
Kao predstavnik Fakulteta dramskih umetnosti učestvovao je na više festivala pozorišnih akademija u zemlji i inostranstvu i bio u prilici da radi na pripremi scena iz komada Šekspira, Goldonija i Joneska sa studentima iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Španije, Makedonije, Rumunije i Grčke.
Ostvario je 19 uloga u pozorištu( U JDP-u, Narodnom pozorištu, Pozorištu Slavija…), 15 u domaćim i stranim TV serijama, 4 na filmu, 18 sinhronizacija crtanih filmova i 10 uloga u radio-dramama.

Od 2001. do 2011. godine, kao jedan od osnivača, radio je u Studiju glume „Četvrti zid“ i kao koautor učestvovao u pripremi i realizaciji 9 predstava i 11 javnih časova.
Bio je angažovan kao spiker na Trećem programu Radio Beograda (2002-2004) i kao voditelj 11 televizijskih projekata na BK Telekomu, RTS-u, TV FOKS-u i TV Prva (2001-2017).

Prvenstveno umetnik posvećen uspešnoj karijeri profesionalnog baletskog igrača ali, pored toga što je prvak Pozorišta na Terazijama od 1999. godine, Milan je uspešan i tražen koreograf koji iza sebe već ima brojne saradnje i uspešne koreografske projekte sa velikim imenima i produkcijama regiona.

Pre profesionalne karijere, duže od decenije bavio se amaterski folklorom sa posebnim akcentom na našim nacionalnim, a onda ciganskim i ruskim igrama. Svoje predavačke kvalitete sem u školi glume i govora pozorišta DADOV, Milan ostvaruje na mestu asistenta profesora u baletskoj školi Lujo Davičo u Beogradu.

Redovni je profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored pedagoškog rada, govorno je obradio nekoliko stotina predstava u svim pozorištima srpskog govornog područija.

Posebno je značajan njegov doprinos u negovanju lepote govora kroz rad sa recitatorima i mnoštvo seminara za nastavnike srpskog jezika širom Srbije.Radom na predstavi Garavi sokak želi da svoje bogato iskustvo prenese na mlade članove pozorišta DADOV.

Prof. dr sci. Aleksandar Tasković, rođen u Beogradu. Završio Fakultet fizičke kulture Univerziteta u Beogradu 1995. godine. Proglašen za studenta generacije sa prosečnom ocenom 9,70. Na istom fakutetu magistrirao (2000.godine) i doktorirao (2005. godine). Radio kao demonstrator na predmetu Borenja. Od 1995 do 1997 je radio kao profesor fizičkog vaspitanja u O.Š: „Užička republika“ u Beogradu. Od 1997. godine prelazim na FDU na predmet Scenske borbe na kojem i dalje radim. Imao dosta profesionalnih postavki borbi na filmu (Kordon, Čarlston za Ognjenku, Jesen samuraja …) i pozorištu (Priča o Svetom Savi, Zlatno tele, Let iznad kukavičijeg gnezda,Falsifikator, Petar Pan …)

Vladimir Barać je rođen 16.03.1976. godine. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i stekao zvanje profesor fizičke kulture. Tokom studiranja radio je kao demonstrator-saradnik na predmetu  Sportska gimnastika. Kao profesor fizičkog vaspitanja radio je u Sedmoj beogradskoj gimnaziji i osnovnoj školi, a kao trener mlađih kategorija u Gimnastičkom klubu „Dif“ Beograd. O okviru sportske karijere bavio se Sportskom gimnastikom i Skokovima u vodu. Od 2006. godine zaposlen je na Fakultetu dramskih umetnosti u zvanju Stručni saradnik na predmetu Scenska akrobatika.

Srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica. Uža naučna odnosno umetnička oblast: dramske i audiovizuelne umetnosti – gluma.

Glumu je diplomirala 2012. godine na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, a 2014. stiče zvanje master dramskog i audiovizuelnog umetnika. Iste godine upisuje doktorske studije, a 2017. je izabrana je u zvanje vanrednog profesora Akademije umetnosti u Beogradu.

U međuvremenu je ostvarila veći broj pozorišnih uloga: sa ulogom Olivije u pozorišnoj predstavi „Bogojavljenska noć“ nastupala na Internacionalnom festivalu „Shakespeare in Styria“, Murau, Austrija, 2011; ostvarila uloge u predstavama „Faust“ (Pozorište lektira Vladimir Jevtović); „Nečiji anđeo“ (Atelje 212); „Cimet i vanila“ (Teatar Carte Blanche); „Bajka o ribaru i ribici“ (samostalna produkcija); „Doručak kod Tifanija“ (Madlenianum); „Život je san“ (Narodno pozorište); „Kirija“ (Slavija teatar); „Glavo luda“ (Pozorište na Terazijama); „Ljubinko i Desanka“ (Palas Šumadija); „Veliki Getsbi“ (Madlenianum); „Ima nešto što bi trebalo da znaš“ (Pozorište Slavija); „Miladinova čarobna lampa“ i „Tatata-tira“ (Pozorište Puž).

Takođe, 2014. ostvarila je ulogu  srpskinje u filmu „Stojte galije carske“, zatim 2016/2017. ulogu kneginje Milice u TV seriji „Santa Maria della Salute“, reditelja Zdravka Šotre i ulogu nemice u „Pansion Evropa“. Nakon Katarine Radivojević koja je taj lik igrala u prvoj sezoni, Milica Janketić je od druge sezone, 2018. i 2019. u podeli uloga serije „Urgentni centar“, gde igra glavnu sestru, Katarinu Grujić. Nešto kasnije, 2018, 2019. i 2020. igrala je portparolku policije u seriji „Ubice mog oca“.

Lektor je na predstavama u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu – „Imanje i nemanje“; „Prs`o”; „Čovek je čovek“; „Romeo i Julija“; „Mobi Dik“; u Bitef teatru – „Šta je ona kriva, nije ništa ona kriva“ i Pozorištu lektira Vladimir Jevtović – „Faust“ i „Romeo i Julija“.

Nosilac nagrada “Mata Milošević” i “Dr Branivoj Đorđević” FDU-a u Beogradu (2012). Pobednik takmičenja u kazivanju poezije na festivalu “Dani Danila Lazovića” u Priboju (2014), gde je naredne godine član žirija. Član žirija je i u nekoliko recitatorskih školskih takmičenja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Školske 2013/2014. demonstrator na predmetu Dikcija na Fakultetu dramskih umetnosti, a pedagoškim radom bavi se i u Omladinskom pozorištu „DADOV“, gde drži časove dikcije.

OBRAZOVANJE
1998/2002. – Gimnazija Vuk Karadžić , Loznica, Srbija
2002/2006. Fakultet dramskih umetnosti, odsek Gluma, klasa Prof. Dr. Vladimir Jevtović,
Univerzitet umetnosti, Beograd, Srbija.
Diplomirao 2006. god. sa ocenom 10 (deset).

Od 2012. Umetničke doktorske studije, Fakultet dramskih umetnosti, odsek Gluma,
Univerzitet umetnosti, Beograd, Srbija.

PROFESIONALNO ISKUSTVO
FILM i TV

 Bora pod okupacijom (TV film, 2007.)
Sporedna uloga – Mane Trtica Režija: Milivoje Milojević
 Pozorište u kući (TV serija, 2007.)
Sporedna uloga – Kurir Režija: Miroslav Lekić
 Bližnji (TV film, 2008.)
Sporedna uloga – Inspektor Režija: Milivoje Milojević
 Čitulja za Eskobara (2008.)
Sporedna uloga – Laza Režija: Milorad Milinković
 Ljubav i mržnja (TV serija, 2007/2008.)
Sporedna uloga – Kosta
Režija: Slobodan Šuljagić
 Poslednja audijencija (TV serija, 2008.)
Sporedna uloga – Novinar u Skupštini Režija: Đorđe Kadijević
 Bela lađa 3 (TV serija, 2010.)
Sporedna uloga – Davidović Režija: Mihailo Vukobratović
 Greh njene majke (TV serija, 2010.)
Sporedna uloga – Radojica Režija: Zdravko Šotra
 Kuku, Vasa (TV serija, 2010.)
Sporedna uloga – Đura Šarmer Režija: Slobodan Šuljagić
 Selo gori, a baba se češlja (TV serija, 2010.)
Sporedna uloga – Taksista Režija: Radoš Bajić
 Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem (2011.)
Sporedna uloga – Zatvorenik Režija: Bojan Vuletić
 Nepobedivo srce (TV serija, 2011.)
Sporedna uloga Režija: Zdravko Šotra
 Šešir profesora Koste Vujića (2012.)
Sporedna uloga – Advokat Režija: Zdravko Šotra
 Novajlija (2015.)
Sporedna uloga – Policajac Režija: Kai Barry
 Panta Draškić, cena časti (2015.)
Glavna uloga –Panta Draškić Režija: Petar Ristovski
 Začarani (TV serija, 2015.)
Glavna uloga – Vojnik Marko Režija: Юriй Suhodolskiй
 Prvi servis (TV serija, 2016/2017.)
Sporedna uloga – Zdravko Ljiljak Režija: Živa Stanojević
 Ubice mog oca (TV serija, 2016.)
Sporedna uloga – Policajac stražar Režija: Predrag Antonijević
 Sumnjiva lica (TV serija, 2016/2017.)
Sporedna uloga – Agent za nekretnine Režija: Dušan Milić
 Senke nad Balkanom (TV serija, 2017.)
Sporedna uloga – Oficir Aleksandar Režija: DraganBjelogrlić
 Narodno pozoriste u 10 cinova (TV serija, 2018.)
Dragoljub Sotirović (Kraljević Marko) Režija: Miško Milojević
 Vojna akademija 4 (TV serija, 2018.)
Sporedna uloga – Nastavnik Željko Režija: Dejan Zečević
 Kralj Petar I (TV serija, 2019.)
Sporedna uloga – Potporucnik Medović Režija: Petar Ristovski
 Balkanska međa (2019.)
Sporedna uloga – Srbin u kafani Režija: Andrey Volgin
 Daleko je Holivud (TV serija, 2019.)
Glavna uloga – Nedeljko Režija: Miloš Petričić, Miljan Davidović
 Šifra Despot (TV serija, 2018/2019.)
Glavna uloga – Despot Despotović Režija: Radoš Bajić, Dejan Zečević
 Vojna akademija 5 (TV serija, 2020.)
Sporedna uloga – Sokolov Režija: Dejan Zečević
 Balkanska međa (TV serija, 2020.)
Sporedna uloga – Srbin u kafani Režija: Andrey Volgin
 Izgubljeni (2020.)
Sporedna uloga – Branislav Režija: Nevena Trutin
 12 Reči (TV serija, 2020.)
Sporedna uloga – Novaković Režija: Jelena Stolica

 Kamiondžije d.o.o. (TV serija, 2021.)
Sporedna uloga – Terapeut/Ortoped Režija: Filip Čolović
 Dream team (TV serija, 2021.)
Sporedna uloga – Jovetić Režija: Dejan Zečević
 Branilac (TV serija, 2021.)
Glavna uloga – advokat Toma Fila Režija: Jelena Svetličić

STUDENTSKI FILMOVI
 Početak leta (2008.)
Mare Režija: Nikola Ljuca
 Dobro Vam jutro, Petrović Petre (2010.)
Inspektor Režija: Vladimir Tagić
 Pregradni zid (2011.)
Ivica Režija: Miloš Milovanović
 Izlaz u slučaju opasnosti (2014.)
Otac Režija: Vladimir Tagić
 Svetski rekorderi (2016.)
Strahinja Režija: Nikola Zdravković

PREDSTAVE

 Ženidba i udadba (Fakultet dramskih umetnosti, uloga – Mladoženja).
 Analfabeta (Fakultet dramskih umetnosti, uloga – Načelnik).
 Jedan od osam miliona načina da umrete u Srbiji (Fakultet dramskih umetnosti, uloga – Milan).
 Audicija (Fakultet dramskih umetnosti, uloga – Albert).
 Lekcija (Pozorište DADOV, uloga – Profesor).
 Princ Žaba (Pozorište DADOV, uloga – sluga Bil).
 U potrazi za izgubljenim vremenom (Pozorište DADOV, uloga – Pedža).
 Gospođica Julija (Pozorište DADOV, uloga – Žan).
 Ples sitnih demona (Pozorište DADOV, uloga – Bata).
 Bolje jesti kolače nego muškarce (Pozorište DADOV, uloga – Miroslav).
 Orkestar Titanik (Pozorište DADOV, uloga – Hari).
 Brod ljubavi (Zvezdara teatar, uloga – Vasile).
 Doktor Šuster (Zvezdara teatar, uloga – Lola).
 Majstor i Margarita (Zvezdara teatar, više uloga).
 U močvari (Jugoslovensko dramsko pozorište, uloga – mladi Den).
 Zapisi iz podzemlja (Jugoslovensko dramsko pozorište, uloga – Simonov).
 Ben (Beogradsko dramsko pozorište, uloga – Vanja).
 Američki bizon (Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, uloga – Bobi).
 Malograđanska svadba (Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, uloga – Mladoženja).
 Tramvaj zvani samoća (Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, uloga – putnik).
 Plutanje (Kulturni centar Rakovica, uloga – Endi).
 Čudo u Poskokovoj dragi (Narodno pozorište Subotica, više uloga).
 Tri ukradena romana (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Inspektor Nikola Vasić).
 Zeko, zeko (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Žak).
 Mirandolina (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Vitez).
 Nosorog (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Žan).
 Kauboji (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Ivan Šević).
 Murlin Murlo (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Aleksa).
 Mrešćenje šarana (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Vasa Vučurović).
 Ždrelo (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Baštovan).
 Sumnjivo lice (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Vića).
 Buba u uhu (Narodno pozorište Kikinda, uloga – Turnel).
 Treznilište (Narodno pozorište Kikinda i Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, uloga –Maksim).
 Srpska lajka (Narodno pozorište u Beogradu i Narodno pozorište Kikinda, uloga – Rade).
 I svaki put kao da je prvi (Kruševačko pozorište, uloge – Hadži Rista, Saroš, Kaluđer).
 Lepotica Linejna (Kruševačko pozorište, uloge – Pako Duli).
 Olivera, kći Miličina (Kruševačko pozorište, uloge – sultan Bajazit).
 Kaligula (Narodno pozorište u Beogradu, uloga – Helikon).
 Don Žuan (Pozorište Teatrijum, uloga – gospodin Nedeljković).
 Jazavac pred sudom (Pozorište Teatrijum, uloga – David Štrbac).

SINHRONIZACIJA CRTANIH FILMOVA

 Ralf Razbijač (Ralf).
 Star Wars (Master Yoda).
 Kim Opasnić (Dr. Draken).

PEDAGOŠKO ISKUSTVO
2009/2012. Instruktor Govora i Glume u okviru UMS škole za talente
2013. Nastavnik Dikcije , AKUD Krsmanac, Beograd
od 2020. god. Saradnik u nastavi na predmetu Dikcija, Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu

NAGRADE
2006. god. nagrada “Mata Milošević”- za najboljeg studenta generacije iz predmeta Gluma.

2006. god. nagrada “Branivoj Đorđević”- za najboljeg studenta generacije iz predmeta.

2014. god. nagrada na Internacionalnom pozorišnom festivalu „Joakiminterfest” u Kragujevcu – za najboljeg glumca festivala.

2015.god. nagrada za najboljeg glumca na festivalu „Bucini dani“, Aranđelovac.

POSEBNE VEŠTINE
Poznavanje stranih jezika: engleski jezik – srednji nivo znanja, ruski jezik- visoki nivo znanja.
Drugo: pevanje, sviranje gitare, skijanje, jahanje, upotreba vatrenog oružja.