GOSPOĐICA JULIJA: Pozorište „Neretva“ – Konjic, 2. 11. u 20 sati.

U sklopu regionalne saradnje na sceni Omladinskog pozorišta Dadov u četvrtak, 2. 11. sa početkom od 20 časova biće izvedena predstava „Gospođica Julija“ pozorišta „Neretva“ iz Konjica.

Režiju predstave uradio je Dino Kerić, scenski pokret Samina Mujkanović a u predstavi igraju: Samina Mujkanović, Lorena Trogrlić i Dino Kerić.

Drama „Gospođica Julija“ je delo švedskog pisca A. Stringerga. Ovo je jedno od najpoznatijih dela tzv. „nordijske drame“ i jedno od najčešće izvođenih i ekranizovanih dramskih dela 20. veka.
Radnja drame dešava se na imanju švedskog grofa na Ivanjdan 1874. godine. Julija, grofova kćer, motivisana dosadom, ali i nastojanjem da razbije moralne barijere, započinje flert, a potom i ozbiljnu vezu sa slugom Žanom. Da stvar bude komplikovanija, Žan je zaručen za služavku na dvoru.
Radnja drame prikazuje kako dvoje ljubavnika nastoje dominirati i masnipulisati jedno drugim – Julija kao pripadnica više klase, a Žan kao muškarac – te kako će ta igra na kraju završiti s tragičnim posledicama.

Ulaz slobodan.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE