U SUSRET OTVARANJU REKONSTRUISANE ZGRADE „DADOVA“

Na Dan našeg Pozorišta, 27. decembar 2022. kada je Dadov proslavio 64 godine postojanja, obnovljenu i nadograđenu zgradu Dadova posetio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u društvu Andreje Mladenovića. Tom prilikom Vesić je istakao :“ U decembru 2021. godine počeli smo rekonstrukciju stare i neuslovne zgrade , a danas je ona potpuno rekonstruisana i ovo je najnovije pozorište u glavnom gradu. Srećan sam i ponosan što je Sekretarijat za kulturu izdvojio novac za obnovu, jer je svaki dinar uložen u pozorište je ulaganje u dušu ovog naroda, u našu duhovnost, budućnost“.

Nadograđena i renovirana zgrada Dadova biće svečano otvorena početkom sledeće godine. U sklopu obnove pozorišne zgrade temeljno su rekonstruisana velika i mala sala, ulazni foajei, garderoba, biletarnica, šminkernice, kancelarije …, a pozorište je dobilo još jednu manju salu, majstorske radionice …Urađena je i obnova kanalizacione, elektro i telekomunikacione mreže, adekvatna termoizolacija a posebnu vrednost predstavlja najsavremenija tehnička oprema koja je ugrađena u pozorište.

Građevinski radovi počeli su u decembru prošle godine a Grad Beograd je je za rekonstrukciju Dadova izdvojio 170 miliona dinara.

Sve vesti

DANI SLOBODE 2022.

DANI SLOBODE, sada već tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 – Dan oslobođenja Beograda u Prvom

PROČITAJ VIŠE