REKONSTRUKCIJA OMLADINSKOG POZORIŠTA „DADOV“

Već nekoliko meseci zgrada Omladinskog pozorišta DADOV je pravo gradilište. Dugo očekivana rekonstrukcija najstarijeg omladinskog pozorišta u Beogradu počela je u decembru 2021. i realizuje se prema planu i željenoj dinamici.

Pored temeljne obnove, predviđenim projektom rekonstrukcije i modernizacije zgrada DADOVA biće i dogradjena tako da će ukupna površina zgrade, posle završenih radova, iznositit preko 900 kvadratnih metara. U dograđenom delu iza scene nalaziće se nove prostorije za glumce, fundus dekora, rekvizitarnica, radionica i druge tehničke prostorije …Takođe, na prvom spratu biće dograđena manja sala koja je planirana za glumačke probe. Projektom rekonstrukcije predviđjeno je da nov izgled dobije pozorišna scena i gledalište, ulazni foaje, garderoba, biletarnica , postojeća mala sala, kancelarije … Rekonstrukcija podrazumeva i energetsku sanaciju zgrade sa adekvatnom termoizolacijom a rekonstruisani će biti i kanalizaciona mreža, elektro i telekomunikacione instalacije. Pozorište će dobiti i najmoderniju opremu koja će ansamblu Dadova omogućiti najbolje uslove za rad.

Grad Beograd je za rekonstrukciju Dadova izdvojio 170 miliona dinara prepoznajući značaj misije koju DADOV ima na kulturnoj mapi Beograda.

Radovi na rekonstrukciji zgrade biće završeni u oktobru ove godine.

 

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE