Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Promocija knjige VLADIMIRA JEVTOVIĆA „ZAVEŠTANjE“

U utorak, 19. 9. sa početkom od 20 časova u Velikoj sali Dadov-a održaće se promocija nove knjige u izdanju Dadov-a „Zaveštanje“ prof. Vladimira Jevtovića. Ovo je druga knjiga profesora Jevtovića koju Dadov objavljuje. 2010. godine objavili smo prvu profesorovu knjigu „Moj pedagoški metod“ a ove godine objavili smo knjigu „Zaveštanje“ u kojoj su štampani izabrani tekstovi pronađeni u profesorovoj zaostavštini. Knjigu otvara kratka autobiografija a dalje se nižu razni tekstovi koji donose autorova razmišljanja o pozorištu, pre svega, glumi, njenoj prirodi, značenju … U knjizi su sabrana i profesorova zapažanja i sećanja na velikane našeg pozorišta, njegove profesore, kolege, učenike … Takođe, u knjizi je objavljeno i nekoliko tekstova – recenzija o knjigama čiji je autor bio prof. Jevtović.
O njizi će govoriti Tatjana Koneski Jevtović, Rastko Jevtović, Ivan Jevtović i Jakov Jevtović. Moderator: Andrija Daničić.
Ulaz slobodan.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE