Premijera predstave „Možda predstava“

Na sceni Omladinskog pozorišta DADOV, u nedelju 27.12. sa početkom u 17 časova održaće se premijera predstave pod nazivom “Možda predstava“. Režiju ovog triptiha potpisuju reditelji Milan Nešković, Predrag Stojmenović i Marko Čelebić.

Sama premijera biće održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama, a publika će takođe imati priliku da uživo gleda predstavu na Youtube kanalu Omladinskog pozorišta DADOV: https://www.youtube.com/user/ThePozoristeDadov. Ovom premijerom DADOV ujedno i slavi 62 godine svog postojanja.

“Možda predstava“ zamišljena je kao jedinstveni pozorišni koncept u kome se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela. Osnovna struktura bazirana je ideji pozorišta u pozorištu, tako što se kroz predstavu prepliću scene iz Pirandelovog komada „Šest lica traže pisca“, „Hamleta“ i „Sna letnje noći“. Ideja je da se kroz sam čin pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u jednom pozorištu (glumci, reditelj, tehnika, uprava) pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva. Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce, i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zato, otvara se pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, stoga i sam naslov predstavlja upitnu premisu – „Možda predstava“. Reprize predstave održaće se 28. i 29. decembra, takođe sa početkom u 17 časova.

Autorski tim

Koreograf – Mirko Kneževič

Kostimograf – Katarina Grčić Nikolić

Scenograf  – Saško Krstev

 

Glumci – 

Nikola Brun, Mina Vujačić, Milica Vuksanović, Anđela Vukčević, Iskra Dilkić, Ognjen Ivanov, Milica Ivošević, Stefan Timotej Kalezić, Teodora Mijailović, Teodora Milenković, Sofija Mojsilović, Olja Nikolić, Lazar Nenadović, Filip Paprić, Vlada Paprić, Strahinja Popović, Nađa Pročković, Lena Stamenković, Aleksandar Tadić, Jovana Urošević

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE