PREMIJERA PREDSTAVE „BOMBONA“

DADOV : 261. PREMIJERA –
PREMIJERA PREDSTAVE „BOMBONA“
Četvrtak, 25. novembar 2021 – 19 časova – Velika sala Doma Omladine

U Velikoj sali Doma omladine u Beogradu u četvrtak, 25. novembra 2021. sa početkom od 19 časova održaće se premijera predstave BOMBONA Omladinskog pozorišta DADOV.

Predstava se radi po tekstu Filipa Grujića u režiji Marka Čelebića. Kostime za predstavu radi Katartina Grčić Nikolić, scenografiju Saško Krstev , koreografiju Milan Gromilić a muziku Bojan Jeremić.

Igraju: Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosije Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.

„Bombona“ je predstava koju Omladinsko pozorište DADOV radi pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Gradskog sekretarijata za kulturu povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama , 25. novembar, obeležava se svuda u svetu. Prvi put je ustanovljen 25. 11. 1981. godine u Bogoti, u znak sećanja na sestre Mirabel koje su brutalno ubijene u Dominikanskoj Republici 1960. godine. Datum su prihvatile Ujedinjene nacije 1990, kada je službeno potvrđen kao „međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama“
Predstava „Bombona“ tretira, i iz različitih uglova sagledava, problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije u adolescentskim godinama na njegovu pojavu. Cilj predstave je da mladima kroz njihov jezik i kroz razumevanje generacijskog problema, pokažemo da melanholiju, anksioznost, depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Predstava „Bombona“ je ohrabrenje mladima da mogu da se povere bližnjima , ona im sugeriše da je u redu da se ponekad osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, da ne moraju da budu izuzetni niti nasmejani u svakom trenutku njihovih života.
Premijera će biti održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama.

 

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE