OTVORENA MANIFESTACIJA: TAKO SU GOVORILI NAŠI PRECI

U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore u periodu od 21. do 28. juna u Beogradu održava se manifestacija „Tako su govorili naši preci …“.

Program manifestacije je počeo 21. juna u 17 časova na Trgu Republike svečanim otvaranjem izložbe dokumenata „Tako su govorili naši preci“ koja je centralni događaj manifestacije. Izložbu su otvorili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i dr Momčilo Vuksanović, predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore. Istovremeno, upriličen je i prigodan muzičko-scenski program u kome su učestvovali Boško Vujačić, narodni guslar, Dušan Svilar, pevač i glumci Olivera Bacić, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković i Aleksandar Dunić. U programu je učestvovala i plesna grupa Milana Gromilića, a moderator program bila je Irena Jovanović.

Izložba „Tako su govorili naši preci“ od 23. juna nalazi se na Kalemegdanskom platou u okviru Kalemegdanske tvrđave.

U okviru manifestacije „Tako su govorili naši preci“ na Trgu Republike biće prikazan i istoimeni dokumentarni film.
Manifestacija se završava koncertom duhovne muzike u organizaciji Udruženja „Sveta Srbija“ koji će biti održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 28. juna sa početkom od 19 sati.

Izvršni producent manifestacije „Tako su govorili naši preci …“ je Omladinsko pozorište DADOV a tehničku realizaciju programa pomoglo je Narodno pozorište – Beograd.

Sve vesti

ŠEŠIR PROFESORA KOSTE VUJIĆA

Počele probe za predstavu „Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Marka Čelebića. Čuveni roman Milovana Vitezovića posle nekoliko ekranizacija imaće i svoju pozorišnu inscenaciju na

PROČITAJ VIŠE