Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Novi uspesi Dadovaca

Dobili smo ovih dana još jednu sjajnu potvrdu da je DADOV „mrestilište talenata“, kako je to već ranije neko rekao. Naime, predstava VELIKA DEPRESIJA urednika programa pozorišta DADOV Marka Čelebića ušla je u takmičarsku selekciju Sterijinog pozorja . Predstava je rađena po tekstu mladog pisca Filipa Grujića, na neki način takođe dadovca,  u produkciji Srpskog narodnog pozorišta  i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada. Scenografiju predstave uradila je Katarina Šijačić, kostim Staša Jamušakov, scenski pokret Andreja Kulešević a muziku potpisuje još jedan dadovac Novak Ašković. U prestavi igraju Branislav Jerković, Tijana Marković, Aljoša Đidić, Predrag Momčilović, Strahinja Bojović, Emilija Milosavljević, Una Beić, Sara Simonović, Magdalena Mijatović i Milena Dautović.

O predstavi:

VELIKA DEPRESIJA, pisac Filip Grujić, režija Marko Čelebić; Srpsko narodno pozorište/Centar za razvoj vizuelne kulture Novi Sad

U originalu drama istaknutog pisca najmlađeg naraštaja srpskih dramatičara Filipa Grujića, u kojoj se prepliću socijalni, filozofski i poetski slojevi, ima naslov „Vilica Ebena Bajersa“. U osnovi komada je priča o stvarnim likovima i fenomenima s početka 20. veka, kada se radijum, čija je otrovnost velika, koristio u fabrikama, a u nadrilekarstvu bio propagiran kao lek. Ponirući u prošlost Grujić tvori sliku savremenog sveta koji je, s jedne strane, beskrupulozno gramziv, besplodan i neinventivan, posvećen raskalašnom životu kao jedinom smislu, a s druge strane je hor uniženih radnica („radium girls“), podređen surovoj kapitalističkoj eksploataciji. Tako u režiji Marka Čelebića nastaje predstava prefinjenog stilskog izraza, uverljive atmosfere i vizuelnog sklada koja se nameće kao metafora savremenog i surovog visokog društva, nasuprot snevačima pravednijeg, boljeg i naivnijeg sveta.

DADOV čestita Marku, Filipu, Novaku i svim ostalim akterima predstave i želi im još puno dobrih predstava i ovakvih uspeha.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE