Nedelja dečjeg ruskog filma u Beogradu

Nedelja dečjeg ruskog filma u Beogradu „Bajke detinjstva“ održava se u saradnji Ambasade Ruske federacije u Beogradu, Gradom Beogradom i Srpskim odeljenjem međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a u produkciji Omladinskog pozorišta DADOV.

Svečano otvaranje festivala održava se 27. septembra sa početkom u 13 časova u Domu omladine. Festival  ima za cilj da se srpska publika  upozna sa igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima, koji su snimljeni u ruskim studijima za decu i omladinu.

Svi predstavljeni filmovi imaju za cilj vaspitanje dece i omladine u okviru tradicionalnih porodičnih vrednosti, patriotizma, očuvanja duhovne tradicije slovenskih naroda. Nedelju filma prati čitav niz kulturnih događaja, koji imaju za cilj da upoznaju gledaoce sa elementima tradicionalne ruske kulture, sa ruskim jezikom i sa ruskom književnošću.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE