MELODIJA JEDNOG PRIJATELjSTVA

Koncert: Ilija Marinković, violina ; Nataša Veljković, klavir
Konzervatorijum Santa Čečilija, Rim/Skupština Grada Beograda
19. 11. 2021.

U petak, 19. novembra 2021. sa početkom od 19,30 časova odražaće se Live Video Streaming (Rim – Beograd) koncerta „Melodija jenog prijateljstva“ iz Konzervatorijuma Santa Čečilija. Program se realizuje u organizaciji Ambasade Srbije u Rimu i Konfindustrije Srbija a uz podršku Grada Beograda, Ambasade Italije u Srbiji, Banke Intesa i drugih partnera.

Koncert „Melodija jednog prijateljstva“ spaja dve prijateljske kulture i dva evropska grada melodijom, talentom i uspehom dvoje prestižnih umetnika srpskog porekla ali svetskog glasa koji nam potvrđuju da umetnost nema vremenske i prostorne granice i da u vremenu u kojem živimo zahvaljujući modernoj tehnologiji , možemo da uživamo u muzici istovremeno, u dva velika grada Rimu i Beogradu.

Na koncertu će biti izvedena dela evropskih kompozitora romantične orijentacije : Fric Krajslera, Sezar Franka, Franc Lista, Kamij Sen Sansa, Frederika Šopena i Nikola Paganinija.

U protokolarnom delu programa iz Beograda će učestvovati: Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ambasador Italije u Beogradu gospodin Karlo Lo Kašo, predsednik Konfindustrije Srbija gospodin Patricio Dei Tos i predstavnik Banka Intese u Srbiji. Iz Rima će se obratiti Goran Aleksić, ambasador Srbije u Italiji i direktor Konzervatorijuma Santa Čečilija Roberto Đulijani.

Izvršni producent događaja je Omladinsko pozorište DADOV.

Sve vesti

DANI SLOBODE 2022.

DANI SLOBODE, sada već tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 – Dan oslobođenja Beograda u Prvom

PROČITAJ VIŠE