MELODIJA JEDNOG PRIJATELjSTVA

Koncert: Ilija Marinković, violina ; Nataša Veljković, klavir
Konzervatorijum Santa Čečilija, Rim/Skupština Grada Beograda
19. 11. 2021.

U petak, 19. novembra 2021. sa početkom od 19,30 časova odražaće se Live Video Streaming (Rim – Beograd) koncerta „Melodija jenog prijateljstva“ iz Konzervatorijuma Santa Čečilija. Program se realizuje u organizaciji Ambasade Srbije u Rimu i Konfindustrije Srbija a uz podršku Grada Beograda, Ambasade Italije u Srbiji, Banke Intesa i drugih partnera.

Koncert „Melodija jednog prijateljstva“ spaja dve prijateljske kulture i dva evropska grada melodijom, talentom i uspehom dvoje prestižnih umetnika srpskog porekla ali svetskog glasa koji nam potvrđuju da umetnost nema vremenske i prostorne granice i da u vremenu u kojem živimo zahvaljujući modernoj tehnologiji , možemo da uživamo u muzici istovremeno, u dva velika grada Rimu i Beogradu.

Na koncertu će biti izvedena dela evropskih kompozitora romantične orijentacije : Fric Krajslera, Sezar Franka, Franc Lista, Kamij Sen Sansa, Frederika Šopena i Nikola Paganinija.

U protokolarnom delu programa iz Beograda će učestvovati: Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ambasador Italije u Beogradu gospodin Karlo Lo Kašo, predsednik Konfindustrije Srbija gospodin Patricio Dei Tos i predstavnik Banka Intese u Srbiji. Iz Rima će se obratiti Goran Aleksić, ambasador Srbije u Italiji i direktor Konzervatorijuma Santa Čečilija Roberto Đulijani.

Izvršni producent događaja je Omladinsko pozorište DADOV.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE