Jedan život, jedan san

U okviru revijalnog programa Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma –   67/68. martovskog  festivala, koji se i ove godine održava u Domu omladene Beograd,  premijerno je prikazan i dokumentarni film JEDAN ŽIVOT, JEDAN  SAN,  koji slikom i rečju podseća  na važne dogadjaje iz istorije Omladinskog pozorišta DADOV, od njegovog osnivanja do danas. U tridesetak minuta filma stalo je 60 godina postojanja DADOVA – prikazan je početak rada pozorišta, njegovi mnogobrojni uspesi, ličnosti koje su u njemu stvarale i koje su obeležili njegovu istoriju, ali predstavljeni su i  ambiciozni planovi za budućnost.

“DADOV je  više od prostora u kojem su svoje talente otkrivali, pokazivali ili proveravali budući glumci i glumice. „Dadov“ je takođe i skriveno, ali pre svega otvoreno gnezdo i za buduće pisce, reditelje, scenografe, kostimografe, kompozitore i odanu publiku koja svojom interakcijom utiče na stvaranje pozorišne budućnosti” – rečeno je u filmu.

Film je režirao Marko Čelebić, urednik programa u DADOVU, montažu je uradio Aleksandar Aleksić, dizajner zvuka je Novak Aščerić, direktor fotografije Aleksandar Radenović a producentkinja filma  je Miljana Mijović.

Sve vesti

DANI SLOBODE 2022.

DANI SLOBODE, sada već tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 – Dan oslobođenja Beograda u Prvom

PROČITAJ VIŠE