Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Izložba Paket aranžman

Izložba “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981 – 2021) na bis” autora Zorice Kojić i Dragana Ambrozića, obuhvata period razvoja muzičke scene u Beogradu od jeseni 1980. do leta 1981: to je vreme u kome grad i scena ključaju od novih ideja, period koga će kritičari nazvati “novim talasom” u jugoslovenskoj rok muzici. Kruna ovog doba je legendarni kompilacijski album “Paket aranžman” u izdanju ondašnjeg Jugotona, na kome su se javnosti prvi put predstavili mladi, tada još uvek nepoznati beogradski sastavi – Šarlo akrobata, Idoli i Električni orgazam.

Autori fotografija – Goranka Matić, Goran Vejvoda, Branko Gavrić i Brajan Branislav Rašić – pre tačno 40 godina genijalno su vizuelno definisali beogradski “novi talas”, a neki među njima i kultni album “Paket aranžman”. Ponovno postavljanje izložbe, koja se u drugačijem obliku mogla već videti tokom proleća i leta 2021. ispred paviljona “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu u organizaciji JP “Beogradska tvrđava”, sada je u saradnji sa Omladinskim pozorištem “Dadov” posvećeno tužnoj činjenici da nas je u međuvremenu napustio divni Branko Gavrić, naš čuveni dizajner i autor omota za album “Paket aranžman”, kome ovom prilikom odajemo dužnu počast.

Namera organizatora i autora izložbe “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981 – 2021) na bis” jeste da ona predstavlja kulturna dostignuća naše sredine u inostranstvu, kao deo međunarodne kulturne saradnje.

Izložba se otvara 20. septembra na Trgu Republike.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE