Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Dani Beograda od 16. do 19. aprila 2021.

Tradicionalna manifestacija „Dani Beograda“ jedna je od najzančajnijih kulturnih, umetničkih i obrazovnih događaja u našem gradu koja se svake godine održava  od  16-og do 19-og aprila. Povod njenog održavanja su dva važna datuma u istoriji Beograda: 16. aprila 878. kada se u pismu pape Jovana VIII prvi put pominje slovensko ime grada Beograda i 19. aprila 1867. godine kada je  izvršena simbolična predaja ključeva  grada Beograda knezu Mihailu Obrenoviću. Toga dana Beograd je i formalno postao srpski grad.

Namera i početna ideja „Dana Beograda“ je da se prigodnim kulturno-umetničkim programima  prisetimo svih  posebnosti, bogastava, lepota, bogate istorije našeg grada i velikih ljudi koji su značajno doprineli njegovom razvoju.

Ovogodišnji program manifestacije, DANI BEOGRADA 2021,  realizuje se pod motom „Kultura je pobednik“ a sastavljen je od niza izložbi, edukativnih javnih vođenja – obilazaka znamenitih kulturno istorijskih spomenika našeg grada, promocija knjiga, predavanja, pozorišnih predstava, muzejskih poseta itd.

Detaljan program manifestacije  dostupan je na sajtu www.danibeograda.rs.

„Dani Beograda 2021“ realizuju se, kao i uvek do sada, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda a izvršni producent manifestacije je i ove godine Omladinsko pozorište DADOV.

Realizaciju celokupnog programa podržala je kompanija LUKOIL, koja na taj način iskazuje  društvenu odgovornost koju razvija u svim zemljama u kojima posluje.

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE