Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

DADOV NAJBOLJI NA JUVENTAFESTU 2021.

U Sarajevu je od 8. do 12. septembra održan 9. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog srtavalaštva JUVENTAFEST. U konkurenciji predstava pozorišta Dis iz Bane Luke, Dramskog studija Gradskog pozorišta iz Bečeja, Teleport teatra – Omladinske pozorišne scene iz Paraćina i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice žiri festivala je predstavu ŽIVOTINJSKA FARMA Omladinskog pozorišta DADOV u režiji Darijana Mihajlovića proglasio kao najbolju dodelivši joj Gran-pri.

Dugotrajni aplauz i ovacije koje su mladi glumci DADOV-a diživeli na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu samo su potvrdile ispravnost odluke žirija koji je radio u sastavu Darija Lorenci Flatz, Željko Milošević i Nermin Hamzagić. Iz obrazloženja žirija izdvajamo: „Sjajna scenografija, režija, kostimografija i gluma bile su na visini zadatka“

Evo i imena naših mladih glumaca koji nose predstavu i koji imaju velike zasluge za ovaj izuzetan uspeh: Nina Nedić, Tijana Mićunović, Nađa Pročković, Jana Martinov, Nikola Brun, Vlada Paprić, Lazar Nenadović, Nikola Radulović, Filip Paprić, Aleksandar Tadić, Mateja Jovanović i Dragan Subotić.

Važan deo Festivala bile su i četvorodnevne radionice posvećene plesu, maski, lutkarstvu i forum teatru. Dadovci su i u realizaciji ovog programskog segmenta imali zapaženu ulogu.

Ovaj, najnoviji, uspeh Dadovaca lepa je potvrda da misija DADOVA započeta davne 1958. godine živi i da se nastavlja …

Sve vesti

DADOV U LJUBLJANI I KRANJU

10. i 11. 5. 2024. Omladinsko pozorište Dadov je i ove godine  učestvovalo u  programu manifestacije „Treći mesec srpske kulture u Sloveniji“ koju organizuje Ambasada

PROČITAJ VIŠE