255. premijera u DADOV-u

U petak 4. septembra 2020. u 20 časova odigraće se “GRETA IZ FAUSTA“ kao 255. premijera u Omladinskom DADOV. Režiju potpisuje Srđan J. Karanović, a pisac je Luc Hibner. Reprize predstave su 7, 8, 9. i 10. u mesecu.

Predstava se bavi odnosima među stvaraocima u pozorištu. Na primeru scene iz Geteovog „Fausta“ ( stranica 89) pratimo i analiziramo više različitih odnosa između reditelja, glumice, rekvizitera, dramaturga… Priroda i dinamika tog odnosa, od scene do scene, uslovljena je „tipom“ reditelja ili glumice koji se sreću u konkretnoj varijaciji scene.

Tako će publika biti u prilici da upozna Početnicu, Divu, „provincijsku prvakinju“ , reditelja „tezgaroša“, „mučitelja“ ili „frojdistu“ i bar na kratko „zaviri“ i otkrije deo procesa nastajanja jedne pozorišne predstave. Kroz predstavu se obrađuju postupci, odnosi, sukobi, htenja koji su karakteristični za „pozorišne ljude“ sa ciljem da predstava istovremeno bude zanimljiva i publici koja nikad nije prešla „s druge strane rampe“ i svima nama koji smo stalno na sceni i oko nje.

U predstavi igraju: Nikola Mijatović (mučitelj; ljubitelj štriha), Mina Nenadović (glumica), Aleksa Marković (tezgaroš; reditelj), Teodora Dragićević (glumica; početnica), Iva Milanović (glumica; dramaturškinja), Luka Grbić (frojdista; rekviziter), Jovana Berić (glumica; rediteljka), Đorđe Kadijević (reditelj; glumac), Andrijana Đorđević (diva), Marta Bogosavljević (glumica).

Sve vesti

ŠEŠIR PROFESORA KOSTE VUJIĆA

Počele probe za predstavu „Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Marka Čelebića. Čuveni roman Milovana Vitezovića posle nekoliko ekranizacija imaće i svoju pozorišnu inscenaciju na

PROČITAJ VIŠE