КЊИГЕ НА ДАР: ПОКЛАЊАМО 10 ПРИМЕРАКА УПРАВО ОБЈАВЉЕНЕ КЊИГЕ ДУХ ДАДОВА 09.

Ових дана изашла је из штампе нова књига у издању ДАДОВ-а – ДУХ ДАДОВА 09.

Ово је наша четврта књига (едиција ДУХ ДАДОВА) у којој смо сакупили и објавили драмске текстове, овог пута њих 8, који су имали своју прву инсценацију на сцени нашег позоришта. Сачињавају је текстови, писаца младје генерације: Тијане Грумћ (два текста), Мине Ћирић, Ирене Парезановић, Страхиње Маџаревића, Димитрија Коканова и Филипа Грујића (два текста).

Заједничка нит која повезује објављене драмске текстове у књизи су млади – њихови проблеми, страхови, надања …

Првих 10 посетилаца који се пријаве на е мејл адресу: milenko.todorovic@dadov.rs добиће бесплатан примерак књиге ДУХ ДАДОВА 09.

НАПОМЕНА: Све књиге су поклоњене.

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА: ТАКО СУ ГОВОРИЛИ НАШИ ПРЕЦИ

У организацији Града Београда и Српског националног савјета Црне Горе у периоду од 21. до 28. јуна у Београду одржава се манифестација „Тако су говорили наши преци …“.

Програм манифестације је почео 21. јуна у 17 часова на Тргу Републике свечаним отварањем изложбе докумената „Тако су говорили наши преци“ која је централни догађај манифестације. Изложбу су отворили Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда и др Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе. Истовремено, уприличен је и пригодан музичко-сценски програм у коме су учествовали Бошко Вујачић, народни гуслар, Душан Свилар, певач и глумци Оливера Бацић, Михаило Лаптошевић, Ђорђе Марковић и Александар Дунић. У програму је учествовала и плесна група Милана Громилића, а модератор програм била је Ирена Јовановић.

Изложба „Тако су говорили наши преци“ од 23. јуна налази се на Калемегданском платоу у оквиру Калемегданске тврђаве.

У оквиру манифестације „Тако су говорили наши преци“ на Тргу Републике биће приказан и истоимени документарни филм.
Манифестација се завршава концертом духовне музике у организацији Удружења „Света Србија“ који ће бити одржан у Великој дворани Коларчеве задужбине 28. јуна са почетком од 19 сати.

Извршни продуцент манифестације „Тако су говорили наши преци …“ је Омладинско позориште ДАДОВ а техничку реализацију програма помогло је Народно позориште – Београд.