Univerzitetske sportske igre 2020 – prva promocija događaja

Polako ali sigurno bliži se početak Evropske Univerzijade koja će se održati u Beogradu 2020. godine. Tim povodom održana je manifestacija u prepunoj sali Doma omladine, a svečanosti su prisustvovale brojne strane i domaće delegacije koje su se uverile u velike mogućnosti našeg glavnog grada, za šta se pobrinuo predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić.

„U Beogradu će biti održano takmičenje 25 sportova. Do sada, to će biti najveće Igre i samim tim za nas veliki izazov da svi objekti budu u besprekornom redu, kao i da naši gosti budu ugošćeni na najbolji mogući način“, rekao je Jasnić za Blicsport.

U toku su pripremni radovi na kompleksu na Bežanijskoj kosi koji treba da se izgradi zbog Univerzijade:

„Projekti su pri kraju i u narednih nekoliko meseci biće završeni, a krajem septembra i početkom oktobra trebalo bi da se krene u njihovu realizaciju. Očekujemo i sednicu Organizacionog komiteta Igara, a na njoj će se govoriti oko detalja i upoznaćemo javnost vezano za sam centar i za predstojeće takmičenje“, zaključio je Siniša Jasnić.

Promociji Evropskih univerzitetskih igara su prisustvovali predstavnici brojnih sportskih saveza naše zemlje, od fudbalskog, preko košarkaškog, stonoteniskog, džudo, rukometnog, veslačkog, orijentiring, badminton, triatlon unija, plivačkog do streljačkog saveza, kao i zvanice iz Makedonije, Grčke, Kipra i Belorusije.

Evropske univerzitetske igre održaće se od 12. do 25. jula 2020. godine.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »