Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

Tako su govorili naši preci

21 – 28. 6. 2021 – Trg Republike, Kalemegdanski plato, Kolarčeva zadužbina

U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore u periodu od 21. do 28. juna u Beogradu je održana manifestacija „Tako su govorili naši preci …“.

Program manifestacije je počeo 21. juna u 17 časova na Trgu Republike svečanim otvaranjem izložbe dokumenata „Tako su govorili naši preci“ koja je bila centralni događaj manifestacije. Izložbu su otvorili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i dr Momčilo Vuksanović, predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore. Istovremeno, upriličen je i prigodan muzičko-scenski program u kome su učestvovali Boško Vujačić, narodni guslar, Dušan Svilar, pevač i glumci Olivera Bacić, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković i Aleksandar Dunić. U programu je učestvovala i plesna grupa Milana Gromilića, a moderator program bila je Irena Jovanović.

Izložba „Tako su govorili naši preci“ od 23. do 28 juna nalazila se na Kalemegdanskom platou u okviru Kalemegdanske tvrđave.

Manifestacija se završila koncertom duhovne muzike u organizaciji Udruženja „Sveta Srbija“ koji je održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 28. juna sa početkom od 19 sati. U okviru programa nastupali su : Omladinski sastav Hor Simonida iz Gračanice, Etno grupa Amanet, Muzički sastav Sveta Srbija, Pevačka grupa Rodoslov, Ljubomir Ljuba Manasijević, Vera Stolić uz muzičku pratnju Lazara Marića, Gordana Gavrić uz ison Vuka Ercega, Angelina Đorić, KUD Koreni i pesnici B. Baković, B. Dubak, R. Uljarević, N. Radenković i M. Bakrač.

Izvršni producent manifestacije „Tako su govorili naši preci …“ bilo je Omladinsko pozorište DADOV a tehničku realizaciju programa pomoglo je Narodno pozorište – Beograd.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »