Tako su govorili naši preci

21 – 28. 6. 2021.
U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore u periodu od 21. do 28. juna u Beogradu biće održana manifestacija „Tako su govorili naši
preci …“.

Program manifestacije počinje 21. juna u 17 časova na Trgu Republike svečanim otvaranjem izložbe dokumenata „Tako su govorili naši preci“ koja je centralni događaj manifestacije, a istovremeno biće priređen i prigodan muzičko-scenski program u kome će učestvovati Boško Vujačić, narodni guslar, Dušan Svilar, pevač i glumci Olivera Bacić, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković i Aleksandar Dunić. U programu učestvuje i plesna grupa Milana Gromilića, a moderator program će biti Irena Jovanović.

Izložba „Tako su govorili naši preci“ od 23. juna nalaziće se na Kalemegdanskom platou u okviru Kalemegdanske tvrđave.

U okviru manifestacije „Tako su govorili naši preci“ na Trgu Republike biće prikazan i istoimeni dokumentarni film.
Manifestacija se završava koncertom duhovne muzike u organizaciji Udruženja „Sveta Srbija“ koji će biti održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 28. juna sa početkom od 19 sati. Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na blagajni Kolarca.

Izvršni producent manifestacije „Tako su govorili naši preci …“ je Omladinsko pozorište DADOV a tehničku realizaciju programa pomoglo je Narodno pozorište – Beograd.

Izvršna produkcija