Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Svetosavska akademija 2016.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je 26. januara 2016. u 18 časova u Starom dvoru organizovao tradicionalni prijem povodom školske slave „Sveti Sava” i tom prilikom pozdravio okupljene prosvetne radnike koji, prema njegovim rečima, imaju najlepši posao, da svoje znanje prenose na mlađe generacije.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik graimage-b9ebf119104a17be8ff4e50605e7f1296a75070d76d468b2c15be6886115fa73-Vdonačelnika Borko Milosavljević, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, njen zamenik i pomoćnica Igor Raičević i Elena Bilić, direktori osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Hor Muzičke škole „Stanković” je na početku prijema izveo himnu Svetom Savi, a članovi Omladinskog pozorišta Dadov izveli su resitale Savinog monologa Desanke Maksimović i Besedu Svetog Save.

– Moja jpres1e dužnost i zadovoljstvo da učinim sve da deci obezbedimo što bolje okruženje, a da onda vi imate pravi prostor u kome možete svoje znanje i energiju da usmerite u njihovu bolju budućnost. Obrazovanje naše dece zavisi prevashodno od vas, od toga kako vi svoje znanje i energiju prenesete na njih tako će oni biti pametniji, obrazovaniji, sposobniji da u budućnosti lakše odgovore na sve izazove i da se snađu u njihovim budućim karijerama – poručio je Siniša Mali prosvetnim radnicima.

Država i grad, dodao je Mali, imaju obavezu da mladima naprave prostor da pronađu 001posao kada završe svoje škole, te da im omoguće da svoje snove mogu da ostvare u našoj zemlji i gradu. Gradonačelnik je podsetio da je pre godinu dana otvorena nova osnovna škola „Danilo Kiš” na Voždovcu, da je potpuno rekonstruisana osnovna škola „Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari i najavio da će sutra biti otvorena potpuno obnovljena gimnazija u Obrenovcu, koja je bila unuštena u majskim poplavama 2014. godine.

On je podsetio da je Grad Beograd formirao Fond za mlade talente sa ciljem da pruži pomoć učenicima, studentima i deci slabijeg imovinskog stanja, koji se ističu u naučnom i stvaralačkom radu.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »