Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

Otvaranje Tašmajdanskog parka 2011.

Jedan od najlepših beogradskih parkova, Tašmajdan, svečano je otvoren 7. juna 2011. godine u prisustvu najviših državnika Srbije i Azerbejdžana. Otvaranje parka nisu omeli kiša i grad koji su se petnaestak minuta pre dolaska delegacija sručili na deo grada gde se nalazi ovaj park. Delegacija u kojoj su bili Boris Tadić, predsednik Srbije, Ilham Alijev, predsednik Azerbejdžana, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, i predstavnici Islamske zajednice Srbije obišli su park koji su radnici „Zelenila Beograd” za svega dvadesetak munuta posle nevremena „uglancali” i doveli u prvobitno stanje. Izvršni producent ovog događaja bilo je Omladinsko pozorište DADOV.

Tasmajdanski park Beograd 0806 2011 photo BeoinfoU delu parka iza restorana „Madera”, Tadić i Alijev zasadili su drvo prijateljstva – sorbus, u narodu poznato kao jarebika.

– Ovo je izuzetno značajan dan u odnosima Srbije i Azerbejdžana, dan kada se prijateljstvo koje povezujue naše dve zemlje obeležava na jednom od najlepših mesta u Beogradu. Ova dva lepa spomenika, dva simbola zauvek će živeti u srcima naših naroda i to će biti simbol dugog prijateljstva koje traje vekovima. U političkom kontekstu razmatrali smo sve odnose, obe zemlje imaju ista gledišta u vezi sa integritetom naše zemlje i uveren sam da ćemo u budućnosti oba naroda doživljavati ovako ugodne trenutke – rekao je Ilham Alijev, predsednik Republike Azerbejdžan.

Otvaranje-Tassmajdanskog-parka-9– Ovo je dan kada se povezuju naše dve zastave, slavni ljudi iz naše istorije, osnivač modernog Azerbejdžana Hajder Alijev i naš veliki pisac Milorad Pavić. Kroz Hazardski rečnik Pavića naši narodi će uvek biti povezani. Srbija će ostati nacija koja će negovati multikulturni i međuverski dijalog – rekao je Tadić i pozvao muftiju Muhameda Jusufspahića, da zajedno odigraju košarkašku utakmicu.

Posle govora, delegacije su obišle spomenike podignute Hajdaru Alijevu, prvom predsedniku Republike Azerbejdžan i Miloradu Paviću.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »