Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Muzika jednog prijateljstva

Muzika & Musica “MELODIJA JEDNOG PRIJATELjSTVA”

Koncert: Ilija Marinković, violina ; Nataša Veljković, klavir

Konzervatorijum Santa Čečilija, Rim/Skupština Grada Beograda

U petak, 19. novembra od 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda održan je direktan video prenos koncerta „Melodija jednog prijateljstva“ , uživo iz Rima iz konzervatorijuma Santa Čečilija. Koncert je održan u organizaciji  Ambasada Srbije u Rimu i Konfindustrije Srbija, a uz podršku Ambasade Italije u Beogradu, Grada Beograda, Intesa banke i drugih partnera.

Publika u Rimu i Beogradu imala je priliku da uživa u izvarendnom muziciranju poznatih srpskih muzičara, violiniste Ilije Marinkovića i pijanistkinje Nataše Veljković.

Na koncertu su bila izvedena dela evropskih kompozitora romantične orijentacije : Fric Krajslera, Sezar Franka, Franc Lista, Kamij Sen Sansa, Frederika Šopena i Nikola Paganinija.

Ideja koncerta bila je spajanje dve prijateljske kulture i dva evropska grada , Beograda i Rima.

Uoči koncerta u protokolarnom delu programa prisutnima u Rimu i Beogradu pozdravne govore uputli su Goran Aleksić, ambasador Srbije u Rimu i Robert Đulijani, direktor Konzervatorijuma Santa Čečilija, dok su se iz Skupštine grada  obratili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ambasadar Italije u Beogradu gospodin Karlo Lo Kašo i  predsednik Konfindustrije Srbija gospodin Patricio Dei Tos.

Koncert je realizovan pod okriljem EUNIC Roma, mreže institucija i ambasada država članica Evropske unije na Konzervatorijumu Santa Čečilija, koji je takođe član mreže Eunik.

Izvršni producent događaja  bilo je Omladinsko pozorište DADOV.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »