Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Predstavom „Nisam kriva”, Grad i MUP podržali žrtve nasilja.

Muzika: Igor Andrić
Tekst: Vladan Đurković
Peva: Maja Šumonja

Igraju: Lepomir Ivković, Jelica Kovačević, Anita Stojadinović, Borko Sarić i Nikola Ranđelović

24.novembar 2017.

Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovao je predstavu „Nisam kriva”, koja je večeras odigrana u pozorištu „Dadov”, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Događaju su prisustvovali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, gradski menadžer Goran Vesić, članovi Gradskog veća Dragomir Petronijević i Vesna Ivić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, koordinatorka „Sigurne kuće” Vesna Stanojević, te predstavnici sponzora predstave „Telekoma”.

Ministar Stefanović ocenio je da je inicijativa odbornica Skupštine grada Beograda sjajna, te da je predstava simbol da će se u Srbiji i Beogradu uvek graditi društvo koje govori „ne” nasilju.

– Gradimo tolerantno društvo, a ne ono koje podržava nasilnike na bilo koji način. Moramo da pošaljemo snažnu poruku da žene nisu krive za nasilje koje im se dešava i da se s tim nikada nećemo miriti. Pozorišna predstava odličan je način da se kulturom i umetničkim izrazom uputi jasna poruka ohrabrenja svim žrtvama nasilja, ali i da se naše društvo još jednom podseti da nasilje postoji i da samo zajedno i na svaki mogući način možemo da se izborimo s tim – poručio je Stefanović.

Dokumentarna predstava Mine Ćirić „Nisam kriva”, u režiji Vladana Đurkovića, rađena je po iskustvima žrtava nasilja.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »