MEĐUNARODNI DAN DŽEZA 2018.

Ove godine je, kao nastavak inicijative Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u okviru obaležavanja „Dana Beograda 2018“, a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije, centralno bio obeležen Međunarodni dan džeza velikim koncertom na Trgu Republike, sa početkom od 19 časova. Ideja je da se Međunarodnii dan džeza proslavi ove godine u krugu beogradskih džezera koji već decenijama uspešno kreiraju beogradsku džez scenu. Predlog za ovogodišnje obeleževanje Međunarodnog dana džeza da se održi koncert sa temom Dame pevaju džez, na sceni bi se predstavile sve beogradske džezerke sa svojm repertoarima.

 

Međunarodni dan džeza tradicionalno se proslavlja i u Beogradu. Ovoga puta, na Trgu Republike, predstavicemo cetiti zenska dzez vokala, a program je naslovljen „Dame pevaju džez“. Nastupice Ana Sofrenović, Irena Blagojević, Jelena Theunisz i Andjelka Simić, uz pratnju Jovan Maljoković benda. Ana Sofrenović je poznata džez pevacica i glumica. Sa Jovanom Maljokovićem sarađuje dugi niz godina i nastupali su na brojnim džez festivalima i pozorišnim scenama.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »