Krokodokodil 2017 – književni festival za decu i mlade

Multimedijalnim spektaklom pod nazivom „Putovanje u središte knjige“ u pozorištu Dadov priređen je peti Čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu Krokodokodil. Festival čiji je cilj odgajanje nove čitalačke publike, organizuju OK-Obrazovanje i kultura i Omladinsko pozorište DADOV uz pomoć Evropske mreže za promociju književnosti i knjiga Traduki i izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja.

„Dobar dan izvolite, molimo putnike da se pripreme voz kreće za deset minuta“, tako počinje multimedijalni spektakl pod nazivom „Putovanje u središte knjige“ u pozorištu Dadov.

Ispred dvorane je stanica Krokodokodil. Tu započinje putovanje. U središte knjige decu vode glumci Dadova.

Uz pomoć ilustracija Boba Živkovića, Ane Petrović, Bobana Savića Getoa i Antonia Žorža Gonsalveša, sa časa geografije iz Nušićeve „Autobiografije“, pravac Pariz, gde je „Doktor Proktorova vremeplovna kada“, Jua Nesbea, pa onda  „Lisabon“ i upoznavanje sa knjigom „Brat Vuk“, koju je napisala Karla Maja de Almeida, a na poslednjoj stanici je „Galeb Džonatan Livingston“ i „Putovanje kroz nebo“, Ričarda Baha.

„Predstava se razlikuje od svih koje smo do sada radili, ima skroz drugačiji koncept. Morali smo da se fokusiramo na temu knjiga, nismo mogli da smišljamo naše teme … Meni je bilo više zanimljivo nego što mi je bilo teško“, kažu glumci iz predstave „Putovanje u središte knjige“.

„Hteli smo da prikažemo knjige iz različitih perioda, različitih autora, različitih država sa željom da deci prikažemo lepotu i vrednost knjiga koje govore u ovom slučaju o putovanju, kaže Jasminka Petrović, autor projekta.

Izvršna produkcija

DANI BEOGRADA 2023.

ZAVRŠENI „DANI BEOGRADA 2023“ I ove godine kao i prethodnih dvadesetjednu u april mesecu u Beogradu je  održana manifestacija DANI BEOGRADA. Ova, sada već tradicionalna

Saznaj više »

DANI SLOBODE 2022

DANI SLOBODE 2022. 19 . 10 – 1. 11. 2022. DANI SLOBODE gradska manifestacija u čast dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembara

Saznaj više »