Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

Krokodokodil 2015.

Pod naslovom „Biblioskop ili Pazi, čita se“ treći po redu festival KROKODOKODIL održao se 21.10.2015. u prepunoj sali Omladinskog pozorišta Dadov.
Festival se ove godine sastojao iz tri segmenta:

• radionice
• festivalski program
• izložba pristiglih radova.

Na festivalu su nastupili vrhunski domaći autori knjiga za decu: Vladislava Vojnović, Igor Kolarov i Uroš Petrović kao i spisateljica za decu i mlade iz Nemačke Ute Vegman, uz podršku svojih kolega iz sveta filma: reditelja Milutina Petrovića, glumice Tanje Bošković i Milice Spasojević.
Program je vodio, ljubiteljima Festivala Krokodokodil, već dobro poznati tandem pisaca za decu: Jasminka Petrović i Raša Popov u ulogama zaštitnice knjiga, stroge bibliotekarke Jace i u svetu čuvenog kino operatera Raše. Omladinski ansambl pozorišta Dadov, a pogotovo mladi glumci u ulogama Jece, Ace i televizijskog voditelja Sofronija Kvizića bili su podrška Jasminki i Raši na sceni dok se ostatak ansambla pobrinuo za interaktivni program koji su pripremili za goste u faojeu pozorišta dočaravajući pravi filmski set i glamur Holivuda. Kombinacijom čitanja iz autorskih dela i projekcija inserata iz njihovih ekranizacija uz duhovite ali sadržajne razgovore sa gostima prisutnoj deci uspešno je predstavljen dinamičan odnos književnosti za decu i filma što je i tema ovogodišnjeg festivala KROKODOKODIL.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »