Krokodokodil 2014.

Festival Krokodokodil, posvećen književnosti za decu, kulturi čitanja i odgajanju nove čitalačke publike, održan je 15. Oktobra2014. u pozorištu Dadov u Beogradu, a ove godine posvećen bio je horor priči. Među učesnicima bili su vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade Lena Olmark iz Švedske.

U organizaciji udruženja Krokodil i Obrazovanje i kultura (OK), program su vodili pisci za decu Jasminka Petrović i Raša Popov.

Krokodokodil je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, na temu “Kako nastaje knjiga”, a nastupili su spisateljsko-ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Festival su pomogli godine Ministarstvo kulture i infiormisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Za tu priliku glumci pozorišta DADOV su animirali foaje pozorišta na temu horor priče i na scenu postavili tri priče prezentovanih autora.

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »

DANI BEOGRADA 2023.

ZAVRŠENI „DANI BEOGRADA 2023“ I ove godine kao i prethodnih dvadesetjednu u april mesecu u Beogradu je  održana manifestacija DANI BEOGRADA. Ova, sada već tradicionalna

Saznaj više »