Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

NEDELJA RUSKOG DEČIJEG FILMA 2017.

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 11. do 15. septembra organizovao je Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održao u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu. Preko 25.000 dece je za četiri dana posetilo sve lokacije na kojima su se projekcije održavale.

Projekcije su namenjene najmlađima i bile su održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra „Vlado Divljan“, Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su bile organizovane i u prigradskim Centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac. Organizivano je preko 100 projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su bile realizovane u tri termina tokom dana. Ono što je najvažnije jeste da su sve projekcije bile BESPLATNE. Kako je podršku ovom projektu dalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja projekcijama je prisustvovao i veliki broj učenika iz osnovnih škola, koji su dolazili u organizovanim posetama, sa opština na kojima su organizovane projekcije.

 

Pored projekcija publika je imala priliku da se sretne i porazgovara sa brojnim rediteljima, glumcima, producentima koji su zaslužni za stvaranje prikazanih filmskih ostvarenja.  Takođe u Ruskom domu u Beogradu bio je održan solistički koncerti specijalnih gostiju festivala i prezentacije filmskih projekata.

Svečano otvaranje festivala zakazano je realizovano 11. septembar u 11 časova u Filmskoj dvorani Kulturnog centra Beograd, kome su prisustvovati pored dece kojima je ovaj festival i namenjen, veliki broj domaćih i ruskih umetnika, predstavnika Ministarstva prosvete, kao i čelnika Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Q5m91EdKlII[/embedyt]

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »