DANI RUSKOG DEČIJEG FILMA – BAJKE DETINJSTVA 2021.

Grad Beograd u saradnji sa Ambasadom Rusije u Beogradu i Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda i ove godine je organizovao  već tradicionalnu manifestaciju DANI RUSKOG DEČIJEG FILMA – Bajke detinjstva. Manifestacija je, kao i sve prethodne, imala za cilj da Beograđane i građane Srbije upozna sa ruskom kulturom, pre svega sa filmskim stvaralaštvom za decu – igranim, animiranim i dokumentarnim filmovima snimljenim u ruskim studijima za decu , ali i sa ruskim jezikom, tradicijiom …

Program ovogodišnjeg festival koji je zbog epidemiolških uslova realizovan u redukovanom obliku nego što je do sada bilo uobičajeno,  održavao se u Domu omladine u Beogradu i  na više lokacija u gradu – po beogradskim ustanovama culture i osnovnim školama.

Svečano otvaranje održano je u Domu omladine u ponedeljak , 27. septembra . U programu otvaranja učestvovao je AndrejaMladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Aleksandar Konanihin, savetnik za kulturu u Ambasadi  ruske federacije u Srbiji i Filip Kudrašov, direktor Festivala. Upriličeno je i video obraćanje direktora Sajuzmuljtfilma iz Moskve Julijane Slaščeve.

U umetničkom delu programa otvaranja učestvovali su  Olga Masaljska i Marko Dolaš, muzičari a  prikazani su i kratki filmovi: Izbirljivi miš, Misterija doline meda – Kradljivci bicikala, Avanture Peđe i Vuka – Slučaj nehotičnog prokletstva i Slučaj besmrtnog Košćeja. 

Moderator programa bila je Irena Jovanović.

Izvršni producent ovogodišnje manifestacije DANI RUSKOG FILMA ZA DECU – Bajke detinjstva  bilo je Omladinsko pozorište DADOV.   

Izvršna produkcija

DANI SLOBODE 2023.

20 . 10 – 1. 11. 2023. DANI SLOBODE, tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 –

Saznaj više »