MOŽDA PREDSTAVA

O PREDSTAVI

“Možda predstava“ zamišljena je kao jedinstveni pozorišni koncept u kome se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela. Osnovni struktura bazirana je ideji pozorišta u pozorištu, tako što se kroz predstavu prepliću scene iz Pirandelovog komada „Šest lica traže pisca“, „Hamleta“ i „Sna letnje noći“. Ideja je da se kroz sam čin pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u jednom pozorištu (glumci, reditelj, tehnika, uprava) pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva. Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce, i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zato, otvaramo pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, stoga i sam naslov predstavlja upitnu premisu – „Možda predstava“

IGRAJU

Nikola Brun, Mina Vujačić, Milica Vuksanović, Anđela Vukčević, Iskra Dilkić, Ognjen Ivanov, Milica Ivošević, Stefan Timotej Kalezić, Teodora Mijailović, Teodora Milenković, Sofija Mojsilović, Olja Nikolić, Lazar Nenadović, Filip Paprić, Vlada Paprić, Strahinja Popović, Nađa Pročković, Lena Stamenković, Aleksandar Tadić, Jovana Urošević

GALERIJA

REDITELJI

MILAN NEŠKOVIĆ

Milan Nešković diplomirao 2011. godine na odseku pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nikole Jevtića i prof. Alise Stojanović . Angažovan na mestu reditelja drame u Narodnom pozorištu u Nišu (2014-2015), kreativni direktor internacionalnog filmskog i muzičkog festivala ”Kustendorf” (2012-2014). Od 2012. moderator i autor svih radionica ”Kustendorf festivala”. Jedan od pet osnivača i rukovodilac Mikser festivala, najvećeg festivala kreativnosti i inovativnosti u ovom delu Evrope (2009-2014). Režirao brojne predstave u eminentnim pozorištima, ovo mu je peta predstava koja radi u Omladinskom pozorištu DADOV.

PREDRAG STOJMENOVIĆ

Predrag Stojmenović diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na Akademiji umetnosti predaje od 2001.godine, prvo kao saradnik, a potom kao docent. U periodu od 2000. do 2011.godine obavljao je funkciju umetničkog direktora Pozorišta Dadov. Od 2005. godine je saradnik Javnog sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, gde je radio kao mentor u više međunarodnih radionica za glumce i reditelje ( Ljubljana, Koper, Izola ). Bio je član žirija na pozorišnim festivalima u Vršcu, Leskovcu, Novoj Gorici, Ptuju, Postojni. Autor je monografije „Tamo gde snovi počinju“ koja će izaći povodom 65 godina Pozorišta Dadov i urednik knjige Vladimira Jevtovića „Moj pedagoški metod“. Režirao je preko 40 predstava u profesionalnim pozorištima.

MARKO ČELEBIĆ

Marko Čelebić diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića i asistentkinje Ane Tomović. Samostalne režije: „Velika depresija“ (F. Grujić, Srpsko Narodno pozorište 2020); Realno, što da ne? (UK „Vuk”, Beograd, 2019); Kad pričamo o ljubavi, da li pričamo (F. Grujić; DADOV, Beograd, 2019); Četiri godišnja doba (Antonio Vivaldi, dramaturg Đorđe Kosić; DADOV, 2020). Dobitnik je nagrade „Dr Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u svojoj generaciji. Na FDU je student demonstrator kod profesora D. Mihajlovića (Pozorišna režija i mediji). Od 2019. je urednik programa u Omladinskom pozorištu DADOV.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper matti pibus leo.

Get Started

About

Downloads