U SUSRET OTVARANJU REKONSTRUISANE ZGRADE „DADOVA“

Na Dan našeg Pozorišta, 27. decembar 2022. kada je Dadov proslavio 64 godine postojanja, obnovljenu i nadograđenu zgradu Dadova posetio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u društvu Andreje Mladenovića. Tom prilikom Vesić je istakao :“ U decembru 2021. godine počeli smo rekonstrukciju stare i neuslovne zgrade , a danas je ona potpuno rekonstruisana i ovo je najnovije pozorište u glavnom gradu. Srećan sam i ponosan što je Sekretarijat za kulturu izdvojio novac za obnovu, jer je svaki dinar uložen u pozorište je ulaganje u dušu ovog naroda, u našu duhovnost, budućnost“.

Nadograđena i renovirana zgrada Dadova biće svečano otvorena početkom sledeće godine. U sklopu obnove pozorišne zgrade temeljno su rekonstruisana velika i mala sala, ulazni foajei, garderoba, biletarnica, šminkernice, kancelarije …, a pozorište je dobilo još jednu manju salu, majstorske radionice …Urađena je i obnova kanalizacione, elektro i telekomunikacione mreže, adekvatna termoizolacija a posebnu vrednost predstavlja najsavremenija tehnička oprema koja je ugrađena u pozorište.

Građevinski radovi počeli su u decembru prošle godine a Grad Beograd je je za rekonstrukciju Dadova izdvojio 170 miliona dinara.