ДАДОВ НАЈБОЉИ НА ЈУВЕНТАФЕСТУ 2021.

У Сарајеву је од 8. до 12. септембра одржан 9. Интернационални фестивал средњошколског театарског сртавалаштва ЈУВЕНТАФЕСТ. У конкуренцији представа позоришта Дис из Бане Луке, Драмског студија Градског позоришта из Бечеја, Телепорт театра – Омладинске позоришне сцене из Параћина и Босанског народног позоришта из Зенице жири фестивала је представу ЖИВОТИЊСКА ФАРМА Омладинског позоришта ДАДОВ у режији Даријана Михајловића прогласио као најбољу доделивши јој Гран-при.

Дуготрајни аплауз и овације које су млади глумци ДАДОВ-а диживели на сцени Позоришта младих у Сарајеву само су потврдиле исправност одлуке жирија који је радио у саставу Дарија Лоренци Флатз, Жељко Милошевић и Нермин Хамзагић. Из образложења жирија издвајамо: „Сјајна сценографија, режија, костимографија и глума биле су на висини задатка“

Ево и имена наших младих глумаца који носе представу и који имају велике заслуге за овај изузетан успех: Нина Недић, Тијана Мићуновић, Нађа Прочковић, Јана Мартинов, Никола Брун, Влада Папрић, Лазар Ненадовић, Никола Радуловић, Филип Папрић, Александар Тадић, Матеја Јовановић и Драган Суботић.

Важан део Фестивала биле су и четвородневне радионице посвећене плесу, маски, луткарству и форум театру. Дадовци су и у реализацији овог програмског сегмента имали запажену улогу.

Овај, најновији, успех Дадоваца лепа је потврда да мисија ДАДОВА започета давне 1958. године живи и да се наставља …