Један живот, један сан

У оквиру ревијалног програма Београдског фестивала документарног и краткометражног филма –   67/68. мартовског  фестивала, који се и ове године одржава у Дому омладене Београд,  премијерно је приказан и документарни филм ЈЕДАН ЖИВОТ, ЈЕДАН  САН,  који сликом и речју подсећа  на важне догадјаје из историје Омладинског позоришта ДАДОВ, од његовог оснивања до данас. У тридесетак минута филма стало је 60 година постојања ДАДОВА – приказан је почетак рада позоришта, његови многобројни успеси, личности које су у њему стварале и које су обележили његову историју, али представљени су и  амбициозни планови за будућност.

“ДАДОВ је  више од простора у којем су своје таленте откривали, показивали или проверавали будући глумци и глумице. „Дадов“ је такође и скривено, али пре свега отворено гнездо и за будуће писце, редитеље, сценографе, костимографе, композиторе и одану публику која својом интеракцијом утиче на стварање позоришне будућности” – речено је у филму.

Филм је режирао Марко Челебић, уредник програма у ДАДОВУ, монтажу је урадио Александар Алексић, дизајнер звука је Новак Ашчерић, директор фотографије Александар Раденовић а продуценткиња филма  је Миљана Мијовић.