Muzika jednog prijateljstva

Muzika & Musica “MELODIJA JEDNOG PRIJATELjSTVA”

Koncert: Ilija Marinković, violina ; Nataša Veljković, klavir

Konzervatorijum Santa Čečilija, Rim/Skupština Grada Beograda

U petak, 19. novembra od 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda održan je direktan video prenos koncerta „Melodija jednog prijateljstva“ , uživo iz Rima iz konzervatorijuma Santa Čečilija. Koncert je održan u organizaciji  Ambasada Srbije u Rimu i Konfindustrije Srbija, a uz podršku Ambasade Italije u Beogradu, Grada Beograda, Intesa banke i drugih partnera.

Publika u Rimu i Beogradu imala je priliku da uživa u izvarendnom muziciranju poznatih srpskih muzičara, violiniste Ilije Marinkovića i pijanistkinje Nataše Veljković.

Na koncertu su bila izvedena dela evropskih kompozitora romantične orijentacije : Fric Krajslera, Sezar Franka, Franc Lista, Kamij Sen Sansa, Frederika Šopena i Nikola Paganinija.

Ideja koncerta bila je spajanje dve prijateljske kulture i dva evropska grada , Beograda i Rima.

Uoči koncerta u protokolarnom delu programa prisutnima u Rimu i Beogradu pozdravne govore uputli su Goran Aleksić, ambasador Srbije u Rimu i Robert Đulijani, direktor Konzervatorijuma Santa Čečilija, dok su se iz Skupštine grada  obratili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ambasadar Italije u Beogradu gospodin Karlo Lo Kašo i  predsednik Konfindustrije Srbija gospodin Patricio Dei Tos.

Koncert je realizovan pod okriljem EUNIC Roma, mreže institucija i ambasada država članica Evropske unije na Konzervatorijumu Santa Čečilija, koji je takođe član mreže Eunik.

Izvršni producent događaja  bilo je Omladinsko pozorište DADOV.

Izvršna produkcija

DANI BEOGRADA 2023.

ZAVRŠENI „DANI BEOGRADA 2023“ I ove godine kao i prethodnih dvadesetjednu u april mesecu u Beogradu je  održana manifestacija DANI BEOGRADA. Ova, sada već tradicionalna

Saznaj više »

DANI SLOBODE 2022

DANI SLOBODE 2022. 19 . 10 – 1. 11. 2022. DANI SLOBODE gradska manifestacija u čast dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembara

Saznaj više »