Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

U CARA TROJANA KOZJE UŠI

O PREDSTAVI

Večeras od 20 časova biće premijerno izvedena predstava „U cara Trojana kozje uši“ u režiji Darijana Mihajlovića. Ova muzičko – scenska postavka narodne bajke zainteresovaće i nasmejati kako najmlđu publiku, tako i njihove roditelje.
„Koliko su naše bajke bile prepoznate u vreme kada ih je Vuk Karadzic prikupljao govori i oduševljenje Jakoba Grima koji je pisao predgovor prvom izdanju nasih bajki. U cara Trojana kozije uši je jedna od najdivnijih priča o odnosu vlasti prema tajnama i koliko znam, inspirisana je antičkom pricom o magarećim ušima kralja Mide. U svakom slučaju, priča o Trojanu i berberima, govori o sazrevanju jednog cara u pravcu stvaranja novog i pravednijeg carstva za svoje podanike.
Prvo izdanje Vukovih bajki, odusevilo je dakle bracu Grim i tadasnje Nemce, ali odusevljava i dalje , jer se ista ova bajka izvodi i danas, u Berlinu, u jednom pozoristu koje izvodi samo bajke i ovde , za vas, u Dadovu.“ –rekao je Darijan Mihajlović, reditelj predstave.

Darijan Mihajlović

Režija

Nikola Nikolić

Scenograf

Sanja Mimić

Kostimograf

Ostali učesnici:

Kompozitor: Igor Andrić

Koreograf: Mirko Knežević

IGRAJU

Teo Feanklin, Veljko Knežević, Jana Martinov, Aleksa Jovanović, Stefan Gorenjak, Natalija Rovčanin, Biljana Pešić, Maja Šumonja, Vlada Paprić, Anđela Hajduk Veljković, Ana Marija Milaćević, Martina Miljković, Milica Mišić, Nina Dimov, Aleksa Stanilović, Milica Gligorijević, Vera Purić, Bogdan Pribić, Isidora Drča, Katarina Dangubić, Sara Raspopović, Aleksandra Horvat, Olja Nikolić, Jefimija Krunić, Tara Vukomančić, Vanja Šević, Tihomir Nikitović, Milan Vasiljević

GALERIJA

REDITELJ

Rođen je 1972. u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Stipendista je Fonda „Madlena Janković“ u oblasti dramskih umetnosti. Bio je umetnički direktor Pozorišta „Dadov“ od 1994. do 2000. gde je vodio studio glume. Jedan je od osnivača, reditelj i producent pozorišne trupe „Torpedo“, koja je obišla skoro sve evropske zemlje i neke od najznačajnijih evropskih festivala.

Asistent je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za pozorišnu režiju. Bio je predsednik Upravnog odbora Sindikata dramskih umetnika Srbije od 1999. do 2002. Nosilac je projekta i koordinator radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu.

Dobitnik je većeg broja nagrada:

Nagrada „Joakim Vujić“ za najbolju režiju 1998. za predstavu „Koplje“ Užičkog pozorišta,
„Zlatni ćuran“ za najbolju režiju predstave „Laki komad“ Kruševačkog pozorišta (Jagodina, 2001),
„Zlatna plaketa Grada Beograda“, nagrada za najbolju režiju i za najbolji kratki igrani film na Festivalu kratkog, dokumentarnog i animiranog filma,
Specijalna nagrada žirija i „Zlatna pomorandža“ na Festivalu kratkog i dokumentarnog filma u Antaliji,
Godišnja nagrada za najbolju predstavu u celini Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, za Verdijevu operu „Magbet“, 2002.
Režirao je više pozorišnih predstava. Autor je dva objavljena dramska teksta. Režirao je više TV spotova i emisija.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.