Škola glume i govora

O školi glume i govora


“SPREMAN ZA SVAKU ULOGU”

 

OMLADINSKO POZORIŠTE DADOV RASPISUJE NOVU AUDICIJU ZA
ŠKOLU GLUME I GOVORA
2021

 

DADOV kao najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, tradicionalno pred početak nove sezone otvara svoja vrata za prijem novih članova. Pozivamo vas na nas se pridružite i dođete da maštamo zajedno. Sledeći termin audicije za prijem novih članova u Školu glume i govora: 4. i 5. septembar 2021. u 11 časova.

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

           DADOV je omladinsko pozorište koje više od 60 godina verno prati svoju pionirsku misiju vrhunske pozorišne umetnosti viđene kroz oči uvek novih generacija mladih glumaca i umetnika. Mladi glumci dolazili bi kao deca a odlazili u svoje velike karijere, pa je manji je posao nabrojati poznate bardove jugoslovenskog i srpskog glumišta koji nisu imali svoje početke u DADOV-u nego setiti se duge liste onih koji jesu. Neka od  imena onih koji su svoje karijere započeli u DADOV-u ostaće zauvek zapamćena u istoriji jugoslivenskog  i srpskog teatra poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić, dok drugi uspešno ispisuju svoja imena na pozorišnoj sceni Beograda i Srbije poput  Marka Živića, Miloša Samolova, Srđana Karanovića, Nenada Stojmenovića, Gorana Jevtića do onih najmlađih generacija Miloša Bikovića, Tamare Dragičević, Ivana Zekića, i Brankice Sebastijanović.

Više od pola veka DADOV je mesto u kome osnovci i srednjoškolci u okviru Škole glume i govora razvijaju svoje talente, stiču brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje  glumačkom profesijom, formiraju prve glumačke talente i uče osnove glumačkog zanata koji im omogućavaju da oslobođeno, samouvereno i maštovito dejstvuju sa scene. Osim toga, škola je idealna prilika za druženje, oslobađanje od stidnjivosti, učenje pravilnog i prirodnog govora, mesto na kome stiču prve simpatije, mesto na kome kroz igru i druženje upoznaju sebe i svet oko sebe. Zato pozivamo sve da dodju i oprobaju se!

Naš dugogodišnji tim predavača čine eminetni profesori glume Darijan Mihajlović,  Srđan J. Karanović (profesori na Fakultetu dramskih umetnosti) i Predrag Stojmenović (profesor glume na Akademiji umetnosti), takođe naši saradnici su i profesor dikcije Radovan Knežević (profesor na Fakultetu dramskih umetnosti), dok scenski pokret  predaje naš proslavljeni koregraf Milan Gromilić.

Sve ostale informacije povodom audicije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na Facebook i Instagram stranicu pozorišta DADOV.  Radujemo se da postanete deo našeg tima u sledećoj sezoni!

 


Naši predavači

Predrag Stojmenović

Biografija

Darijan Mihajlović

Biografija

Srđan Karanović

Biografija

Milan Gromilić

Biografija

Radovan Knežević

Biografija

Aleksandar Tasković

Biografija

Vladimir Barać

Biografija

Milica Janketić

BiografijaAudicija

Predstojeći termin audicije za prijem novih članova u Školu glume i govora:

04. i 05.09.2021.
u 11 časova