seks za početnike

O PREDSTAVI

Dok se po obrazovnim institucijama polemiše o uvođenju seksualne edukacije kao obavezan predmet, Omladnsko pozorište „Dadov“ svoj doprinos daje postavljanjem na repertoar predstave koja će o ovoj važnoj temi govoriti na uzbudljiv i duhovit način. Predstava je namenjena pre svega starijim osnovcima i srednjoškolcima – svima onima kojima su informacije o ovoj temi neophodne – navode iz ovog teatra.

Četrnaestoro mladih glumaca „Dadova“, uzrasta od 16 do 19 godina, za ovu predstavu pripremalo se puna dva meseca.

Oni će svojim vršnjacima kroz duhovite situacije u kojima se nalaze njihovi likovi ispričati važne stvari koje se tiču seksualne edukacije, razotkriti mnoge mitove i otkriti uzroke situacija u kojima se svako od nas bar jednom našao.

– Želja nam je da kroz jednu laku zabavnu formu ispričamo važne stvari koje se itekako tiču mladih. Osetili smo potrebu da kao institucija damo svoj doprinos edukaciji mladih, nakon informacije da se u Srbiji registruje godišnje 16.000 adolestenckih trudnoća, a da se preko 90 odsto njih završi abortusom – navodi reditelj Vladan Đurković.

Vladan Đurković

Režija

Jasminka Petrović

Tekst

Bob Živković

Vizuelni identitet

IGRAJU

Nikolina Kokunešovski/Anđela Đurić, Aleksa Jovanović, Janko Kovačević, Jovana Misailović, Teodora Gavrilović, Vlada Paprić, Anđela Hajduk Veljković, Đorđe Mišina, Maja Šumonja, Ilija Marković, Jagoš Milošević, Aleksa Stanilović i Ida Urošević

GALERIJA

REDITELJ

Vladan Đurković rođen je 1987. godine u Pančevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2011. godine Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na kome je završio osnovne i master studije u klasi profesora Egona Savina i profesora Dušan Petrovića.

Na istom fakultetu nalazi se i danas kao student druge godine doktorskih umetničkih studija. Svoje profesionalno usavršavanje je 2013. godine nastavio u Sjedinjenim američkim državama, u Vašingtonu i Čikagu, gde je boravio kao stipendista Kongresa. Na festivalu DAF 2010. u Makedoniji predstava I živeli su srećno do kraja života u režiji Vladana Đurkovića nagrađena je Gran prijem festivala za najbolju predstavu u celini, kao i nagradom za najbolju režiju na festivalu. Od 2011. godine zaposlen je kao umetnički direktor Omladinskog pozorišta DADOV. Do sada je režirao preko dvadeset predstava. Pored rediteljskog angažmana u pozorištima, proteklih godina oprobao se i kao izvršni producent i umetnički direktor različitih festivala i manifestacija (BEMUS, BELEF, Dani Beograda i Međunarodni dan džeza).

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.