Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

sasvim novi dan

O PREDSTAVI

Bila jednom jedna predstava u DADOV-u i zvala se „Sasvim novi dan“. Bilo je to u doba nevinosti, pre nego su nas odrasli naterali da prerano odrastemo. Slušali smo Ekaterinu veliku, Talking Heads i The Cure, a život je tako mnogo obećavao. Iako smo mnogim budućim događajima bili zatečeni, iznenađeni, razočarani i šokirani, budimo iskreni pa priznajmo da su se mnogi naši snovi ostvarili. I najvažnije, ostala nam je radost. Nakon više od trideset godina opet radimo predstavu „Sasvim novi dan“. Istu, a drugačiju. Jer je sve drugačije. Ali radost stvaranja ostala je ista. I žar je isti. Ali slike su snažnije i reči su ubojite. Mi nismo tome krivi. Odrastamo još ranije nego pre trideset godina. Zato jedva čekamo premijeru predstave „Sasvim novi dan“ 2051. godine, da vidimo kako i u čemu ćemo onda odrastati.

Goran Golovko

Reditelj

Katarina Grčić Nikolić

Kostimografija

Saško Krstev

Scenograf

Ostali učesnici:

Asistenti režije: Isidora Kulenović i Ana Janković

IGRAJU

Neven Dželajlija, Anđela Radović, Mina Hajder, Tijana Tićunović, Lazar Ješić, Mia Jovanović, Nađa Pročković, Aleksa Zarić, Nikola Radulović, Anja Đekić, Sofija Mojsilović, Boris Maksimović, Una Nedeljković, Jovana Urošević, Sofija Marković, Simona Đurović, Jovan Rakić, Milica Ivošević, Ilija Sinđelić, Aleksandra Horvat, Nataija Savić, Anđela Bašić, Teodora Mijailović, Vesna Ilić, Mateja Jovanvić, Pavle Knežević, Strahinja Popović, Tara Babić i Maša Jotić

GALERIJA

REDITELJ

Rođen je 1965. u Splitu. Pozorišnu i radio režiju studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu od 1987. do 1991. godine, a zvanje akademskog redatelja stekao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U razdoblju od 1989. do 1991. godine bio je umetnički direktor omladinskog pozorišta DADOV, gde je režirao predstave „Sasvim novi dan“, „San letnje noći“ i „Četiri godišnja doba“. Osim režije brojnih pozorišnih predstava, u razdoblju od 1996. do 2004. bio je reditelj i voditelj Dramskog studija u Gradskom kazalištu mladih Split s kojim je postavljao amaterske i predstave vaspitnog pozorišta, a od 2004. do 2006. godine umetnički voditelj u istom pozorištu, gde je režirao i niz predstava s profesionalnim ansamblom. Od 2006. do 2008. upravnik je Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split. Potom, od 2008. godine, nastavnik je na preddiplomskim i diplomskim studijskim programima gluma Umjetničke akademije u Splitu gde je obavljao i dužnosti upravnika Odsjeka za kazališnu umjetnost, ERASMUS koordinatora te prodekana za umjetnost, znanost, međunarodnu suradnju i ECTS u tri mandata. Ima umetničko-nastavno zvanje vanrednog profesora.

Njegove predstave nagrađivane su na pozorišnim festivalima u Hrvatskoj („Zlatni smijeh“ za najbolju režiju na 29. Danima satire, „Judita“ za režiju na 56. Splitskom ljetu), a umetnički savet Mostarskog teatra mladih 2004. godine dodelio mu je Međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja Grozdaninkikot.

U razdoblju od novembra 2014. do oktobra 2018. godine, Goran Golovko bio je  upravnik HNK Split, nakon čega je, do jula 2019. godine, bio vršitelj dužnosti upravnika. Sada je ponovno zaposlen na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper matti pibus leo.

Get Started

About

Downloads