ROMEO I JULIJA

O PREDSTAVI

Zasnovan na čuvenoj Šekspirovoj tragediji, mjuzikl Romeo i Julija je razigran, ali i napet i mračan pogled na univerzalnu priču ljubavnika iz zavađenih porodica. Može li Romeova i Julijina ljubav da opstane ako su daleko od svojih roditelja i Verone?

Mjuzikl nas vodi na idilični proplanak, gde je veronski Knez pozvao samo mlade Kapuletijeve i Montegijeve kako bi oni napokon okončali viševekovne krvave obračune svojih predaka. Dok je Romeo zanesen Julijom i njihovim igrama u mraku, slep za opasnosti, Julija je opasnosti i te kako svesna, ali i rešena da ih prevaziđe upravo ljubavlju. Vršnjaci iz njihovih porodica, ipak, imaju na umu nešto drugo – konačnu pobedu svoje porodice u sukobima kojima se kraj ne nazire. Pitanje je imaju li i oni žar mržnje jednako kao svoji preci i hoće li njihove kavge dovesti do poznatog sudbinskog ishoda.

 

Vladan Đurković

Režija

Galina Maksimović

Tekst

Igor Andrić

Kompozitor

Ostali učesnici:

Scenograf  i kostimograf: Magdalena Vlajić

Koreograf: Mirko Knežević

Organizator: Olja Nikolić

Asistent reditelja: Vlada Paprić

Asistent kostimografa: Sara Lončar

Asistenti scenografa: Anja Spirković, Aleksa Simić, Stefan Veselinović, Ema Županjevac

 

IGRAJU

Julija: Jelena Blagojević, Romeo: Nikola Brun, Merkucio: Ognjen Ivanov, Tibalt: Vlada Paprić, Knez: Matej Kitanovski, Lavrentije: Mateja Brnabić, Sampson: Milan Vasiljević, Paris: Budimir Stošić, Julijina sestra 1: Nina Nedić, Julijina sestra 2: Hristina Tatić, Julijina sestra 3: Jana Nedeljković, Julijina sestra 4: Milena Stoilović, Julijina sestra 5: Sara Habaš, Romeov Brat: Ognjen Dragović, Romeov rođak 1: Petar Bogdanović, Romeov rođak 2: Nikola Milošević, Romeova sestra: Aleksandra Urošević, Romeova rođaka: Olja Nikolić, Julijin mali brat: Vasilije Vulićević, Julijin rođak: Vladislav Marković, Julijina rođaka: Mina Vujičić, Julijina rođaka: Jovana Hadži-Džikić, Policajka 1: Anđela Džaferović, Policajka 2: Anastasija Martinović, Policajka 3: Danijela Stojiljković ,Policajka 4: Tara Vukomančić

GALERIJA

REDITELJ

Vladan Đurković rođen je 1987. godine u Pančevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2011. godine Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na kome je završio osnovne i master studije u klasi profesora Egona Savina i profesora Dušan Petrovića.

Na istom fakultetu nalazi se i danas kao student druge godine doktorskih umetničkih studija. Svoje profesionalno usavršavanje je 2013. godine nastavio u Sjedinjenim američkim državama, u Vašingtonu i Čikagu, gde je boravio kao stipendista Kongresa. Na festivalu DAF 2010. u Makedoniji predstava I živeli su srećno do kraja života u režiji Vladana Đurkovića nagrađena je Gran prijem festivala za najbolju predstavu u celini, kao i nagradom za najbolju režiju na festivalu. Od 2011. godine zaposlen je kao umetnički direktor Omladinskog pozorišta DADOV. Do sada je režirao preko dvadeset predstava. Pored rediteljskog angažmana u pozorištima, proteklih godina oprobao se i kao izvršni producent i umetnički direktor različitih festivala i manifestacija (BEMUS, BELEF, Dani Beograda i Međunarodni dan džeza).

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.