Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

RODITELJI

O PREDSTAVI

Predstava “Roditelji”, rađena po motivima drame Jasmine Reze „Bog masakra“ otvara pitanje pozicije roditelja u savremenom evropskom društvu i njihovo ophođenje prema sopstvenoj deci. Kada nastupi konfliktna situacija između dece, da li su roditelji spremni da se suoče sa tim i kako dečija frustracija utiče na njihov odnos? Kod roditelja se otvara pitanje ideje braka, dece, lične slobode i da li na kraju dana roditeljstvo uopšte ima smisla? Posmatrajući iz današnje perspektive, sve počinje i završava se sa roditeljima, jer na kraju dana i roditeljii su samo deca.
Biti roditelj danas, prava je hrabrost.
Biti hrabar? Apsolutno i uvek.

O PISCU

Jasmina Reza je poznata francuska dramaturškinja, glumica, scenatistkinja, romanopisac … U pozorište je ušla kao glumica igrajući, pre svega, u Molijerovim dramama, ali ostvarila je uloge i u komadima savremenih autora. Ipak, Jasmini Rezi svetsku slavu donose njeni dramski prozni tekstovi kao što su „Razgovori posle pogreba (1987), „Početak zimskog razdoblja“ (1989), „Art“ (1994), „Očaj“ (1999), „Život h 3“ (2000) , „Španska drama“ (2004), „Bog masakra“ (2006), … Autorka je i izuzetno zapaženog romana „Srećni su srećnici“ za koji dobija nagradu časopisa Mond kao i romana „Vavilon“. Po njenoj drami „Bog masakra“ Roman Polanski je snimio film „ Krvoproliće“.
Dobitnica je najprestižnijih francuskih i anglosaksonskih nagrada za dramska ostvarenja: Molijer, Lorens Olivije, Toni …

Marko Čelebić

Režija

Aleksandar Bugarski

Scenografija

Jasmina Reza

Tekst

Jelena Dunjić

Kostim

IGRAJU

Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić, Lazar Đukić i Jokim Tasić.

GALERIJA

REDITELJ

Marko Čelebić, rođen  1995. godine u Novom Sadu. Student je treće godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dušana Petrovića i Ane Tomović. Pre FDU-u studirao ekonomiju na WU (Wirtschaftsuniversitaet Wien) u Beču. Autor je studentskih predstava “Perje” (Raymond Carver) i  “Ruined” (Lynn Nottage), a dramu “Ruska smrt” (Irena Vaskovska) postavio je na Festivalu ruske drame u “UK Vuk” 2017. godine. Koautor je predstave “Transit” koja je izvodjena u Besancon-u, Francuska. Takodje je radio kao asistent režije kod Darijana Mihajlovića u predstavi “Florentinski Šešir” (Ežen Labiš) pozorište “Boško Buha” i Aleksandra Popovskog u predstavi “Dopler” (Erlend Lu), “Srpsko Narodno Pozorište”, Novi Sad. Ove godine postavio je predstavu “Realno, što da ne” koja se igra na repertoaru u UK Vuk. Na Fakultetu Dramskih Umetnosti režirao predstavu Georga Bihnera „Leons i Lena“, koja je premijerno izvedena 23. Aprila 2019. godine.

NA REPERTOARU

01, 02. i 03. jula 2023.