Goran Golovko

Rođen je 1965. u Splitu. Pozorišnu i radio režiju studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu od 1987. do 1991. godine, a zvanje akademskog redatelja stekao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U razdoblju od 1989. do 1991. godine bio je umetnički direktor omladinskog pozorišta DADOV, gde je režirao predstave „Sasvim novi dan“, „San letnje noći“ i „Četiri godišnja doba“. Osim režije brojnih pozorišnih predstava, u razdoblju od 1996. do 2004. bio je reditelj i voditelj Dramskog studija u Gradskom kazalištu mladih Split s kojim je postavljao amaterske i predstave vaspitnog pozorišta, a od 2004. do 2006. godine umetnički voditelj u istom pozorištu, gde je režirao i niz predstava s profesionalnim ansamblom. Od 2006. do 2008. upravnik je Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split. Potom, od 2008. godine, nastavnik je na preddiplomskim i diplomskim studijskim programima gluma Umjetničke akademije u Splitu gde je obavljao i dužnosti upravnika Odsjeka za kazališnu umjetnost, ERASMUS koordinatora te prodekana za umjetnost, znanost, međunarodnu suradnju i ECTS u tri mandata. Ima umetničko-nastavno zvanje vanrednog profesora.

Njegove predstave nagrađivane su na pozorišnim festivalima u Hrvatskoj („Zlatni smijeh“ za najbolju režiju na 29. Danima satire, „Judita“ za režiju na 56. Splitskom ljetu), a umetnički savet Mostarskog teatra mladih 2004. godine dodelio mu je Međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja Grozdaninkikot.

U razdoblju od novembra 2014. do oktobra 2018. godine, Goran Golovko bio je  upravnik HNK Split, nakon čega je, do jula 2019. godine, bio vršitelj dužnosti upravnika. Sada je ponovno zaposlen na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.