ŠKOLA

Predstava „Škola“, rađena po motivima iz istoimene knjige Jasminke Petrović, na slikovit način prikazuje đačku svakodnevnicu, i probleme sa kojima se susreću učenici i profesori.
Premijerno prikazivanje je 9. maja 2018. godine u Omladinskom pozorištu DADOV, a u dogodovštinama sa školskih časova i ekskurzija će se pronaći kako deca tako i roditelji. Škola, časovi, i odmori, uz karikaturno predstavljene likove učenika (ulizica, štrebera, umetnika…) profesora, ali i tetkica i domara, zajedno predstavljaju neiscrpnu temu za stvaranje komičnih situacija koje će zasigurno izmamiti osmeh svim uzrastima.


Igraju


Teodora Miklušev, Ilija Marković, Nataša Đurić, Tamara Mladenović, Đorđe Mišina, Matija Brnabić, Ana Marija Milaćević, Janko Kovačević, Maja Šumonja, Hristina Tatić, Ognjen Dragović, Nikola Milošević, Uroš Raković, Sara Habaš, Jana Nedeljković, Sara Pavlović, Mina Vujičić, Jana Srećković, Jana Martinov, Tihomir Nikitović, Matea Trifunović, Jana Rokić, Dragana Jakovljević, Ognjen Ivanov, Anja Đurić, Danijela Stojiljković, Matej Kitanovski, Nina Nedić, Nikola Brun, Olja Nikolić, Vasilije Vulićević, Aleksa Jovanović, Vlada Paprić, Milica Stošić, Milan Vasiljević.


Galerija


Pisac

Jasminka Petrović


Jasminka Petrović rođena je u Beogradu, 1960. Studirala je španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Piše za decu od 1990. Radila je u marketinškim agencijama Saatchi&Saatchi i Tim Talenata kao pisac tekstova za reklame. Na radiju je bila autor-voditelj i urednik dečje emisije (Radio Pingvin). Uređivala je National Geographic Junior za Srbiju. Takođe je bila saradnik u listu za nastavnike i roditelje „Dečja prava”. Objavila je mnoge tekstove za decu i tinejdžere u časopisima „Tik-Tak“, „Veliko dvorište“, „Politikin Zabavnik“, „Huper“... Napisala je preko dvadeset knjiga za decu i mlade. Roman „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“ uvršten je u školsku lektiru. Mnoge od njih prevedene su na strane jezike. „Seks za početnike“, priručnik o seksualnosti za tinejdžere i njihove roditelje, preveden je na 24 jezika, a takođe je urađeno izdanje na brajevoj azbuci za slepu i slabovidu decu.

Pročitajte više

Režija

Darijan Mihajlović


Rođen je 1972. u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Stipendista je Fonda „Madlena Janković“ u oblasti dramskih umetnosti. Bio je umetnički direktor Pozorišta „Dadov“ od 1994. do 2000. gde je vodio studio glume. Jedan je od osnivača, reditelj i producent pozorišne trupe „Torpedo“, koja je obišla skoro sve evropske zemlje i neke od najznačajnijih evropskih festivala. Asistent je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za pozorišnu režiju. Bio je predsednik Upravnog odbora Sindikata dramskih umetnika Srbije od 1999. do 2002. Nosilac je projekta i koordinator radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu. Dobitnik je većeg broja nagrada: Nagrada „Joakim Vujić“ za najbolju režiju 1998. za predstavu „Koplje“ Užičkog pozorišta, „Zlatni ćuran“ za najbolju režiju predstave „Laki komad“ Kruševačkog pozorišta (Jagodina, 2001), „Zlatna plaketa Grada Beograda“, nagrada za najbolju režiju i za najbolji kratki igrani film na Festivalu kratkog, dokumentarnog i animiranog filma, Specijalna nagrada žirija i „Zlatna pomorandža“ na Festivalu kratkog i dokumentarnog filma u Antaliji, Godišnja nagrada za najbolju predstavu u celini Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, za Verdijevu operu „Magbet“, 2002. Režirao je više pozorišnih predstava. Autor je dva objavljena dramska teksta. Režirao je više TV spotova i emisija.

Pročitajte više