NISAM KRIVA

Dokumentarna predstava Mine Ćirić „Nisam kriva”, u režiji Vladana Đurkovića, rađena je po iskustvima žrtava nasilja. Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovao je predstavu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.


Igraju


Lepomir Ivković, Jelica Kovačević, Anita Stojadinović, Borko Sarić i Nikola Ranđelović


Galerija


Pisac

Mina Ćirić


Rođena sam 1994, u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 2017. godine, na odseku Dramaturgija.   Izvedene predstave: - „Tramvaj zvani Samoća“ (koautor; UK „Vuk“, režija Stevan Bodroža) - „Treznilište“ (po dramskim tekstovima Nikolaja Koljade; UK „Vuk“, režija Stevan Bodroža) - „Plen“ (dramaturg; scena „Mata Milošević“, režija Jovana Stojanović) - „Skoro pa drama“ (dramaturg; UK „Vuk“, režija Maksim Milošević) - „Zdravo, mi smo orkestar“ (autor; Beogradska filharmonija) - „Sve što niko ne sme“ (autor; festival „Zvezdarište“) - „Na pola puta“, dramatizacija bajke „Princeza na zrnu graška“ (autor, po porudžbini, za pozorišnu scenu Doma kulture Rakovica) Radiodrama: - „Šah-mat“  (Dramski program Radio Beograda, režija Aleksandar Maldaner)   Knjiga: - „Priče s malog odmora“, zbirka dramskih tekstova Filipa Jokanovića, Pavla Lazarevića, Milice Kostić, Irine Subakov, Mine Ćirić i Staše  Petrović. (Kreativni centar, 2017.) Knjiga je bila jedan od programa ovogodišnje BITEF Polifonije.   - Priča „Kako pobediti ajkulu“, napisana po porudžbini, uvrštena je u projekat između Kreativnog centra i Vip mobile.   Učestvovala sam na nekoliko radionica, najnovija je ASSITEJ-ova "Priče sa malog odmora", čiji je rezultat drama „Sve što niko ne sme“ s kojom sam učestvovala i na festivalu mladih dramskih autora Evrope „Interplay Europe 2016“ u Švedskoj.   Maturirala sam u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji. Završila sam nižu i srednju muzičku školu "Josip Slavenski", dva odseka: klavir i teoretski.  

Pročitajte više

Režija

Vladan Đurković


Vladan Đurković rođen je 1987. godine u Pančevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2011. godine Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na kome je završio osnovne i master studije u klasi profesora Egona Savina i profesora Dušan Petrovića. Na istom fakultetu nalazi se i danas kao student druge godine doktorskih umetničkih studija. Svoje profesionalno usavršavanje je 2013. godine nastavio u Sjedinjenim američkim državama, u Vašingtonu i Čikagu, gde je boravio kao stipendista Kongresa. Na festivalu DAF 2010. u Makedoniji predstava I živeli su srećno do kraja života u režiji Vladana Đurkovića nagrađena je Gran prijem festivala za najbolju predstavu u celini, kao i nagradom za najbolju režiju na festivalu. Od 2011. godine zaposlen je kao umetnički direktor Omladinskog pozorišta DADOV. Do sada je režirao preko dvadeset predstava. Pored rediteljskog angažmana u pozorištima, proteklih godina oprobao se i kao izvršni producent i umetnički direktor različitih festivala i manifestacija (BEMUS, BELEF, Dani Beograda i Međunarodni dan džeza).

Pročitajte više


Kompozitor završnog songa: Igor Andrić