LAJANJE NA ZVEZDE

Mjuzikl Lajanje na zvezde, zasnovan na kultnom romanu Milovana Vitezovića, prati doživljaje buntovnog odeljenja IV2 u njihovoj poslednjoj godini gimnazije u fiktivnom mestu Moravski Karlovci 1962. godine.

Glavni junaci su otkačeni maturanti, koji poslednje dve nedelje gimnazije žele maksimalno da iskoriste, i još otkačeniji profesori, koji jedva čekaju da završe s njima, ali su opet svesni da će im veoma nedostajati.

Lajanje na zvezde je za mlade – i one koji nikad nisu sasvim odrasli – o jednoj generaciji u jednom bezbrižnijem i opuštenijem vremenu, a vedrina i duh su ono što ga čini jedinstvenim.

 

Katarina Borisavljevć

Rođena devedesete i zaljubljena u šezdesete. Završila dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Pola pisac – pola mjuzikl. Od svojih projekata izdvaja: Sjaj kabarea, Braća B(L)uzeri, Poslednja šansa, Pepeljuga, Tarzan; i šou-programe Tvoje lice zvuči poznato i Ja mogu sve. Najbitnije što ističe je ostvaranje želje da radi upravo ovaj projekat – Lajanje na zvezde. Ako ga publika bude upola volela kao Katarina sama – uradili smo dobar posao.

 

Mihajlo Vitezović

Rođen 1991, ali povremeno zaluta koji vek ranije ili kasnije. Diplomirao dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a trenutno na master studijama multimedijalne režije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Od filmova na kojima je radio pomenuo bi Memento Mori, Tito i film, Čarape kralja Petra, kao i predstavu Žensko srce u šinjelu. Od ovog mjuzikla laje na sve živo, a posebno na zvezde, a nada se da će time zaraziti i gledaoce.