TRENUTNO SE NE IGRAJU PREDSTAVE

Pogledajte ceo repertoar

Rekli su o Dadovu

Pročitajte sve

Vesti

Arhiva vesti

DANI SLOBODE 2021: 18 . 10 – 8. 11. 2021.

08.10.2021.

DANI SLOBODE, već tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 – Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 20. oktobar 1944 – Dan odslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu,  ove  godine biće održana od 18. oktobra do 8. novembra.

Originalan i raznovrstan program na otvorenom obeležiće i ovogodišnje Dane slobode sa nizom pozorišnih predstava, koncerata, izložbi, projekcija filmova, memorijalnih defilea…

U najavi ovogodišnjih DANA SLOBODE  Aleksandar Gatalica, umetnički direktor manifestacije navodi: „Dve oznake koje su obeležile dvadeseti vek srpske istorije, biće zaštitni znaci  ovogodišnjih Dana slobode Beograda 2021. Kokarda kralja Petra koja je stajala na šajkačama srpskih oficira koji su oslobodili Beograd 1. novembra 1918. godine i proleterska zvezda sa srpom i čekićem koja se nalazila na titovkama partizana koji su oslobodili Beograd po drugi put 20. oktobra 1944. godine, danas više nisu suprostavljeni ideološki vojnički znaci.

Ove godine predstavili smo ih sa dva oficirska bakelitna dugmeta: jednim iz Prvog svetskog rata, drugim iz Drugog svetskog rata. Dugmad predstavljaju sve one ratnike koji su se borili i pobedili u bitkama za oslobođenje Beograda … Njih se, kroz različite programe , sećamo i ove godine“

Izvršni producent manifestacije DANI SLOBODE 2021. je i ove godine Omladinsko pozorište DADOV.

Detaljan program manifestacije dostupan je na: www.danislobode.rs

Pomoćnik gradonačelnika Beograda ugostio članove Omladinskog pozorišta DADOV

20.09.2021.

U Starom dvoru je u petak, 17. septembra pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ugostio članove Omladinskog pozorišta DADOV povodom njihovog velikog uspeha na festivalu JUVENTAFEST 2021. u Sarajevu. Naime, na ovogodišnjem 9. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva JUVENTAFEST dadovskoj predstavi „Životinjska farma“ u režiji Darijana Mihajlovića dodeljen je gran-pri i proglašena je za najbolju predstavu na Festivalu. Čestitajući ansamblu DADOVA na ovom lepom uspehu gospodin Mladenović je ovom prilikom istakao i da je Grad Beograd prepoznao potrebnu da se „Dadov“ rekonstruiše i izgradi u kvalitetnijem i modernijem obliku.

Saznajte više >>

DADOV NAJBOLJI NA JUVENTAFESTU 2021.

14.09.2021.

U Sarajevu je od 8. do 12. septembra održan 9. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog srtavalaštva JUVENTAFEST. U konkurenciji predstava pozorišta Dis iz Bane Luke, Dramskog studija Gradskog pozorišta iz Bečeja, Teleport teatra – Omladinske pozorišne scene iz Paraćina i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice žiri festivala je predstavu ŽIVOTINJSKA FARMA Omladinskog pozorišta DADOV u režiji Darijana Mihajlovića proglasio kao najbolju dodelivši joj Gran-pri.
Dugotrajni aplauz i ovacije koje su mladi glumci DADOV-a diživeli na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu samo su potvrdile ispravnost odluke žirija koji je radio u sastavu Darija Lorenci Flatz, Željko Milošević i Nermin Hamzagić. Iz obrazloženja žirija izdvajamo: „Sjajna scenografija, režija, kostimografija i gluma bile su na visini zadatka“

Saznajte više >>

Prijave za audiciju u pozorištu Dadov

02.09.2021.

Obaveštavamo Vas da smo iz tehničko-organizacionih razloga primorani da zatvoriti prijavljivanje za audiciju putem sajta. Sve zainteresovane koji se do sada nisu prijavili a žele učestvovati na audiciji obaveštavamo da to mogu uraditi lično u Dadovu u nedelju, 5. 9. od 16 časova kada će biti urađeno i njihovo testiranje.

Saznajte više >>

Produkcija