PLES SITNIH DEMONA

O PREDSTAVI

Beograd, 1991. Boban Šestić je učenik drugog razreda Pravno-birotehničke škole. Nesrećno zaljubljen u Anu iz Padinjaka, pankerski pupoljak razorene porodice, proživljava pubertetske košmare na najgorem mestu u Evropi. U zemlji poremećenih vrednosti uličarenje poprima novu dimenziju.
Prvi roman Marka Vidojkovića, koji je 2001. bio u širem izboru za NIN-ovu nagradu.
Pažljivi posmatrači našeg književnog života će, pročitavši ovaj roman, uzviknuti: evo pisca! Marko Vidojković je autentični predstavnik i jednog naraštaja, i jedne kulture, i jednog shvatanja života.

Reč reditelja

Školska godina 1991/92…Beograd, glavni grad zemlje koja „nije u ratu“…Kriza, sunovrat u siromaštvo, duhovno i materijalno…
„Par godina za nas“ su prošle i počele su „njihove godine“…Nova pravila,nove vrednosti, nove melodije, novi heroji…
Usred svega toga jedna mladost, jedan bunt, uz mnoštvo ili ipak bez razloga, u ponudi su isključivo poroci, zaljubljeni panker sa pločom Dženis Džoplin, najbolji drug i „hipi drolja“, hormoni, bensedini, apaurini…škola, neopravdani, bubuljice, sise, dupe…
Ova predstava je osvrt na vreme u kom nam je istovremeno bilo i najbolje i najgore… Elementi priče zajednički su mnogim beogradskim odrastanjima u suludom okruženju generacija rođenih sredinom sedamdesetih…Ovo je pomalo i omaž njima…nama…

Srđan J. Karanović

Režija

Marko Vidojković

Tekst

Ilija Višnić

Scenografija, kostim i vizuelni identitet

IGRAJU

Anđela Đurić, Jovana Misailović, Maja Šumonja, Petar Bogdanović, Aleksa Jovanović, Đorđe Mišina, Ognjen Ivanov, Budimir Stošić, Vlada Paprić, Vasilije Vulićević, Anđela Bašić, Teodora Gavrilović, Ognjen Dragović i Marija Milenković

GALERIJA

REDITELJ

Srđan J. Karanović rođen je 9.11.1977. godine u Beogradu. Završio je Petu beogradsku gimnaziju. Od 1994. do 1998. bio je član Dadova i igrao u svim predstavama nastalim u tom periodu. Studirao je glumu i diplomirao 2002. godine u klasi red. prof. dr Vladimira Jevtovića čiji je saradnik u nastavi na predmetu Gluma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio od 2003. do 2013. godine , prvo u zvanju asistenta a zatim i docenta. U februaru 2017. godine izabran je u zvanje vanrednog profesora. Doktorske-umetničke studije završio je u martu 2015. godine odbranivši projekat „Ne oklevaj! Improvizuj!“ koji je doživeo već više od 30 izvođenja i deo je redovnog reperoara UK Vuk Karadžić.
Dobitnik je nagrade „Dr Branivoj Đorđević“, koja se dodeljuje najboljem studentu dikcije. Dobitnik je Srebrne medalje Univerziteta umetnosti za uspešan i predan umetnički i stručni rad na FDU, „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Specijalnog priznanja za unapređenje pedagoških metoda u umetničkom obrazovanju i razvoju u oblasti glume ( za doktorski umetnički projekat „Ne oklevaj! Improvizuj!“) .
Kao predstavnik Fakulteta dramskih umetnosti učestvovao je na više festivala pozorišnih akademija u zemlji i inostranstvu i bio u prilici da radi na pripremi scena iz komada Šekspira, Goldonija i Joneska sa studentima iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Španije, Makedonije, Rumunije i Grčke.
Ostvario je 19 uloga u pozorištu( U JDP-u, Narodnom pozorištu, Pozorištu Slavija…), 15 u domaćim i stranim TV serijama, 4 na filmu, 18 sinhronizacija crtanih filmova i 10 uloga u radio-dramama.
Od 2001. do 2011. godine, kao jedan od osnivača, radio je u Studiju glume „Četvrti zid“ i kao koautor učestvovao u pripremi i realizaciji 9 predstava i 11 javnih časova.
Bio je angažovan kao spiker na Trećem programu Radio Beograda (2002-2004) i kao voditelj 11 televizijskih projekata na BK Telekomu, RTS-u, TV FOKS-u i TV Prva (2001-2017).

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.