Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

Filip Grujić

Filip Grujić (1995), rođen u Novom Sadu. Diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, klasa 2014/2018.

Autor drame „ne pre 4:30, niti posle 5:00“, koja je dobila nagradu na konkursu Sterijinog pozorja, kao i nagradu „Slobodan Selenić“, čija se premijera planira u Atelje-u 212.

Autor romana „Bludni dani kuratog Džonija“, u izdanju Samizdat B92.

Autor drame „Tamo gde pevaju“, koja je ušla u najuži izbor za Sterijinu nagradu za dramski tekst i bila javno čitana u Šapcu.

Autor drame „Ovde je lepo – sečem drvo, jedem pasulj“ koja je imala premijeru u martu 2018. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u režiji Milje Mazarak.

Autor drame „Kako ja ovo sinu da objasnim?“ koja je imala premijeru 14. decembra 2018 u Pozorištu mladih, Novi Sad, u režiji Vojkana Arsića.

Radio kao dramaturg i adaptirao Šeherezadu za potrebe istoimene predstave, u režiji Slobodana Beštića na sceni Kosmodrom (Dorćolsko narodno pozorište).

Dobitnik stipendije za razvoj scenarija „Rupa“ od strane FCS-a.

Scenarista kratkog igranog filma „Glad“, u režiji Tamare Todorović. Film je bio deo mnogobrojnih međunarodnih festivala (Tel Aviv, Solun, Herceg Novi, Izola, Sofija, Bukurešt…), a dobio je nagradu za najbolji scenario na festivalu SEECS u Bukureštu, kao i nagradu publike u Mostaru.

Trenutno piše drugi roman.