Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

LJUBAVNA LEKTIRA

O PREDSTAVI

“Ljubavna lektira” je pregled ljubavne poezije (lektire) od lirskih narodnih pesama preko romantičara Laze Kostića, Đure Jakšića, Branka Radičevića, modernista poput Jovana Dučića, Milana Rakića, Branka Miljkovića i posleratne poezije Desanke Maksimović, Vaska Pope, Mike Antića… Pomenute poete se izučavaju kroz godine školovanja, počevši od osnovne škole pa sve do kraja srednje škole. Cilj predstave je da, kroz humorističku prizmu, obradimo savremeni pogled na ljubavne teme od vajkada do današnjeg trenutka, tako što će se napraviti odabir od petnaest najznačajnijih ljubavnih pesama, koje ćemo prikazati kroz 15 glumaca na sceni. Način obrade neće biti recitatorskog tipa, već će biti duhovita polemika o motivima sa kojima se deca-glumci povezuju danas. Ispitivaće se šta je danas društveno prihvatljivo od opisanih ljubavnih odnosa, na kojim mestima je vreme promenilo način na koji se zbližavaju parovi, šta je tada bila ustaljena norma ponašanja i kako se modifikovala do današnjeg dana. Neretko se događa da se među tinejdžerima ljubavne pesme izvrgavaju ruglu i nipodaštavaju, a upravo u tim godinama se stvaraju prvi ljubavni odnosi i kod njih samih. Poenta je da prikažemo, koliko god ta vremena bila strana i davna tinejdžerima, odnosi se, uslovljeni društvenim okolnostima i normativima, menjaju, ali ljubav, kao takva, bila je ista onda kao što je i sada.

Đorđe Marković

Režija, tekst i adaptacija

Filip Grujić

Tekst

IGRAJU

Nina Nedić, Vasilije Vulićević, Katarina Aleksić, Budimir Stošić, Jana Martinov, Nikola Brun, Anastasija Martinović, Marko Đeković, Aleksandra Čović, Ognjen Dragović, Ognjen Ivanov, Lazar Nenadović, Mina Vujičić, Teodora Milenković, Petar Bogdanović i Aleksandra Urošević

GALERIJA

REDITELJ

Rođen 26.5.1995. u Novom Sadu. Završio gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu. Završio pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Ivane Vujić i asistentkinje Snežane Trišić. U okviru fakulteta realizovao studentske vežbe Konj i plaha košuta po kratkoj priči A.P.Čehova, Na dnu Maksima Gorkog, Sablja dimiskija Aleksandra Popovića. Asistirao Dinu Mustafiću na projektu Novo doba po tekstu Vuka Boškovića u Bitef teatru. Dve godine radio na festivalu Bitef u okviru Bitef tima. Učesnik projekata All for rights, rights for all SKC-a u Novom Sadu i Except! organizacije Kulturanova. Diplomirao predstavom Jasan kraj po tekstu Davida Albaharija u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.